Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Левски с късмет на жребия, двете ЦСКА срещу румънци

Спорт

Левски с късмет на жребия, двете ЦСКА срещу румънци

Левски с късмет на жребия, двете ЦСКА срещу румънци - Tribune.bg

Вижте подробности

Вицешампионът на България ЦСКА ще се изправи срещу Сепси (Румъния) във втория квалификационен кръг на Лига на конференциите.

"Червените" са домакини в първия двубой на 27 юли в София. Ревъншът е на 3 август в Румъния.

Сепси завърши шести в местнито първенство, но явно е турнирен боец, тъй като през последните два сезона триумфира с купата на Румъния. 

Така българският вицешампион, който е поставен в този кръг,  изтегли наглед възможно най-трудния съперник. Останалите потенциални противници бяха Петрокуб (Молдова), Арарат - Аременя (Армения)/Егнатия (Албания), Актобе (Казахстан) и Торпедо Жодино (Беларус).

Левски извади уникален късмет при жребия за втория предварителен кръг на турнира Лига на конференциите! "Сините" избегнаха всички страховити възможни съперници, начело с Фенербахче и получиха възможно най-слабия опонент в тази фаза. Левски ще гостува в първия мач на 27 юли на победителя от двойката Хегелман (Литва) - Шкупи (Северна Македония). Реваншът е в София на 3 август.

Хегелман в момента се намира на пето място от десет отбора в първенството на Литва с актив от 21 точки в 17 мача. Отборът е записал 7 победи и 10 загуби от началото на сезона, който е по формулата пролет-есен. Общата цена на футболистите на Хегелман според Transfermarkt е 4,80 милиона евро, доста по-малко от тази на Левски (24 милиона евро).

ФК Шкупи е отбор на албанците в Скопие и завърши миналия сезон на второ място в крайното класиране, изоставайки на 10 точки от шампиона ФК Струга. Отборът извоюва титлата през сезон 2021/2022, но не успя да я защити. Името "Шкупи" на албански означава столицата на Северна Македония Скопие. Общата цена на отбора е 5,80 милиона евро. Най-скъп е атакуващият халф от Коста Рика Фреди Алварес (800 000 евро), но неговият договор изтече и той почти сигурно напуска тима.

ЦСКА 1948 ще направи исторически дебют в евротурнирите срещу румънския ФКСБ, който де факто е наследник на славната Стяуа и също е "армейски" тим. Според изтегления жребий "червените" са домакини в първия мач, който е на 27 юли и гостуват в Букурещ на 3 август.

Възможна е, обаче промяна, защото и ЦСКА-София е домакин в тази фаза на друг румънски тим Сепси. Това може да доведе до промяна в домакинствата на една от двете двойки.

ЦСКА 1948 избегна за съперник Бешикташ и АПОЕЛ Никозия. Другите два потенциални противника бяха Нефтчи Баку или победителят от двойката Алашкерт (Армения) - Арсенал Тиват (Черна гора).

ФКСБ завърши на трето място миналия сезон в румънското първенство, изоставайки на 7 точки от шампиона Фарул (Констанца). Общата цена на футболистите на румънския гранд според Transfermarkt е 34,28 милиона евро. Най-скъп е капитанът Дариус Олару. 25-годишният халф е оценен на 5,30 милиона. За сравнение цената на играчите в ЦСКА 1948 е 16,36 милиона евро.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети