Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Левски ще вземе лиценз

Спорт

Левски ще вземе лиценз

Левски ще вземе лиценз - Tribune.bg
Снимка:

Левски ще вземе лиценз за новия сезон след изключително тежката битка срещу финансовата криза, комбинирана с огромните дългове на клуба, съобщава "Мач Телеграф".

По-малко от 10 дни преди крайния срок за разплащане с кредиторите "сините" са успели да осигурят пари за тези, с които все още няма подписано споразумение за разсрочено плащане или въобще няма да има такова. Това е благодарение на денонощната работа в последните седмици на старши треньора Станимир Стоилов, шефа на УС Даниел Боримиров и изпълнителния директор Иво Ивков.

Сумата, която клубът трябва да плати до 31 март, когато е крайният срок, е около 555 000 лева. Огромна част от нея - 390 000 лева, ще отиде в сметката на Насиру Мохамед. Дългът към ганаеца е двойно по-голям, но той се е съгласил плащането да бъде разсрочено. Проблемът е, че Насиру, който осъди Левски във ФИФА за над 400 000 евро, иска първият транш да бъде точно 200 00 евро, което се равнява на споменатите по-горе 390 000 лева. Клубът все още не е подписал споразумение с агента на играча, защото "сините" от доста време се опитват да намалят първоначалния транш към крилото, но това очевидно няма да се случи. От "Герена" разкриха, че с постоянното и мащабна финансова помощ от феновете ще успеят да покрият претенциите на Мохамед, който реално винаги е действал коректно в Левски.

Още около 170 000 лева "сините" трябва да платят до 31 март на четирима родни футболисти. След първоначалните уж добронамерени разговори, нито един от тях не се е съгласил да вземе разсрочено парите си. Става дума за бившите играчи на тима Стивън Петков, Живко Атанасов, Илия Юруков и Илия Димитров. Ако Левски не изплати дълга си към който и да е от тях до края на месеца, ще остане без лиценз. Триото Стоилов, Боримиров и Ивков обаче е успяло да организира изплащането към четиримата българи.

На "Герена" обаче са наясно, че с взимането на лиценз за новия сезон битката за оцеляването на клуба няма да спре. "Сините" се надяват подкрепата от страна на феновете да продължи и занапред, а отборът да им се отблагодари с хубава игра и със спечелване на Купата на България.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети