Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Левски стигна до обрат срещу Рапид Виена

Спорт

Левски стигна до обрат срещу Рапид Виена

Левски стигна до обрат срещу Рапид Виена - Tribune.bg
Снимка:

"Сините" спечелиха с 2:1 втората си контрола през зимната подготовка

Левски победи Рапид (Виена) с 2:1 след нов обрат по време на контролите си в Турция. След успеха над Пюник с 3:2, днес „сините“ стигнаха до победата с попадение в 90-ата мин. Фунтас откри за австрийците в 33-ата минута, а Нашименто в 78-ата и Райнов в края на мача реализираха за Левски.

Най-добрата възможност пред "сините" за първата част бе в 28-ата минута, когато удар на Костов беше избит. Австрийците пък имаха две-три възможности в първите 30 минути.

В 8-та мин. Паулиньо се опита да премине през трима футболисти на съперника, но не успя да нахлуе в наказателното поле на Рапид. Десет по-късно Келвин Аразе получи много добър пас между двамата централни защитници на Левски, успя да овладее топката и да изскочи сам срещу Миятович, след което стреля, но встрани от десния стълб на вратата на "сините". В 26-ата мин. Станислав Костов нанесе опасен удар, но Рихард Щребингер плонжира и изби. Три по-късно Аразе получи пространство, след което отправи нов опасен удар, който премина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Милан Миятович.

В 32-ата мин. дълъг извеждащ пас попадна във Фунтас, той преодоля Ейолфсон и сам срещу Миятович не пропусна.

През втората част в 47-ата мин. Отново Фунтас отправи удар от разстояние, но Миятович плонжира и изби в корнер. Последваха няколко промени в състава на „сините“, като в игра влязоха Лозев, Райнов, Мазурек, Нашименто, Димитров, Насиру и Алар. „Сините“ вдигнаха оборотите и в 58-ата мин. Насиру имаше възможност да изравни в непосредствена близост до вратата, но топката премина покрай лявата греда на съперника. Натискът на Левски даде резултат и в 77-ата мин. бе отсъдена дузпа за нарушение срещу Здравко Димитров, а Филипе Нашименто реализира, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата на Рапид Виена.

До края на двубоя Левски опита да достигне до успеха и усилията бяха възнаградени в 90-ата мин. след гол на Райнов. Той дойде след центриране на Нашименто.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Левски

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети