Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Левски влезе в топ 6 след успех над Ботев Пд

Спорт

Левски влезе в топ 6 след успех над Ботев Пд

Левски влезе в топ 6 след успех над Ботев Пд - Tribune.bg
Снимка:

Левски продължи позитивната си серия и победи с 2:0 Ботев Пловдив в дербито на 18-ия кръг в efbet Лига.

Двубоят започна с неприятен сблъсък между Берослав Цонев и Виктор Генев. Футболистът на Левски влезе много тежко на защитника на гостите, в резултат на което получи жълт картон.

Първата по-сериозна възможонст в мача дойде в 6-ата минута, когато Генев фаулира Марин Петков до дясната странична линия в близост до наказателното поле.

Зад топката застана Радослав Цонев, който центрира добре към далечната греда. Там Дилан Мертенс бе надскочен от Гьоко Зайков, който с глава прати топката в далечния ъгъл на Георги Аргилашки – 1:0. Това бе първи гол със синята фланелка за северномакедонския защитник.

Този гол даде импулс в играта на Левски. Три минути след попадението на Зайков, Билал Бари нохлу отляво в наказателното поле и пусна топката към включилия се Марин Петков, но ударът на младока мина високо над вратата.

В 16-ата минута Иван Горанов центрира добре от левия фланг. В наказателното поле бранителите на „жълто-черните“ не се намесиха добре. Стигна се до удар на Билал Бари, чийто удар бе блокиран. Топката стигна до Петков, който също шутира, но отново защитник на гостите сложи карка си на пътя на топката. Кълбото стигна до Здравко Димитров, но той се засуети и топката бе избита.

Минута преди края на първата част Билал Бари се обърна добре в наказателното поле, пазейки топката от защитата на Ботев Пд. Ударът на мароканецът обаче неточен.

Играта на Ботев Пд потръгна и „канарчетата“ започнаха да създават по-сериозни положения за гол пред вратата на „сините“.

В 63-ата минута сините осъществиха бърза атака, при която топката бе пренесена от десния до левия фланг. Кълбото стигна до Здравко Димитров в наказателното поле и той стреля силно с левия крак, но Аргилашки спаси.

Петнайсетина минути преди края на редовното време Димитров и Горанов комбинираха добре на дясното крило, като вторият центрира остро. В наказателното поле обаче пръв до топката стигна Янсон, който изби.

В 78-ата минута „синята“ защита се справи добре при центриране от пряк свободен удар на Тодор Неделев.

Две минути по-късно Левски нанесе своя удар. Дилан Мертенс направи груба грешка в средата на терена и предостави топката на домакините. Кълбото стигна до Здравко Димитров на границата на наказателното поле. Крилото не се полакуми и пусна надясно към останалия съвсем сам Борислав Цонев, който с удар по диагонала препарира Георги Аргилашки – 2:0.

Така Левски събра 25 точки и вече е в топ 6, изпреварвайки Локо Пловдив и Берое. Ботев пък остава четвърти с 29 пункта.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети