Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Левски записа десети мач без победа в първенството

Спорт

Левски записа десети мач без победа в първенството

Левски записа десети мач без победа в първенството - Tribune.bg

Вижте подробности

Левски не успя да победи Пирин като гост в Благоевград, завършвайки 1:1 в двубой от 20-ия кръг на efbet Лига.

"Сините" поведоха в резултата в 14-ата минута, когато Асен Чандъров реализира точно дузпа, отсъдена за ига с ръка на Венцислав Бенгюзов в наказателното поле. Пирин изравни резултата в 45-ата минута, когато Мартин Смоленски засече центриране по земя отдясно на Илкер Будинов, пращайки топката в мрежата на "сините".  

Така тимът на Станимир Стоилов вече 10 поредни мача е без победа в родния елит. „Сините“ нямат успех от 8-и октомври, когато бе надвит Ботев Пловдив на стадион „Георги Аспарухов“. Това е и изравнен антирекорд за най-много поредни мачове без победа за Левски в шампоната. 

С този хикс столичният тим събра 31 точки на 8-ото място във временното класиране, където „орлетата“ са 14-и с 13 точки.

Левски можеше да поведе още в третата минута, но ударът на Хосе Кордоба бе спасен.

Малко преди да изтече час игра защитникът на Пирин Венцислав Бенгюзов игра с ръка в наказателното поле на "орлетата", реферът отсъди дузпа, превърната в гол от Асен Чандъров (1:0).

Четвърт час по-късно Чандъров пропусна великолепна възможност да удвои, а минути след това вратарят на Левски реагира блестящо срещу Мартин Смоленски. 

До края на полувремето Уелтън пропусна добър шанс за Левски, а в последната минута на първата част Пирин изравни. Смоленски получи хубав пас в наказателното поле и вкара за 1:1.

Втората част предложи много нерви, единоборства и малко положения. Левски можеше все пак да измъкне трите точки след удар отблизо на Роналдо, но вратарят на Пирин Янко Георгиев спаси.

Патрик-Габриел Галчев също опита да застраши вратаря на "орлетата" минути преди края, но стреля встрани.

В първата минута от добавеното време появилият се като резерва Илиян Стефанов можеше да реши всичко, но поредна великолепна изява на Янко Георгиев запази резултата.

Пирин – Левски 1:1
0:1 Чандъров (дузпа) 14
1:1 Смоленски 44 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Левски

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати