Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Любо Ганев: Дойде времето за промяна, която се иска от хората във волейбола

Спорт

Любо Ганев: Дойде времето за промяна, която се иска от хората във волейбола

Любо Ганев: Дойде времето за промяна, която се иска от хората във волейбола - Tribune.bg
Снимка:

Лазаров може да стане почетен председател, като втори президент

Кандидатът за нов президент на Българската федерация по волейбол - Любо Ганев, разкри, че в Устава на централата има точка, която може да направи инж. Данчо Лазаров почетен председател. Тази позиция носи голям брой правомощия, почти равни на тези на президента, каквато длъжност изпълнява той от 2002 г., обясни Любо Ганев пред bTV.

Ганев е издигнат като кандидат от инициативен комитет, в който членуват голяма част от клубовете във волейболния елит.

"Имах възможност да поработя 2017-2018 г. много активно, бях изпълнителен директор на организационния комитет на световното. Има някои неща, които само президентът ги знае, само той ги решава. Мисля, че така е и в другите федерации. Във Футболния съюз хората отвън искат промяна, докато във волейбола самите клубове искат промяна. Те заявиха, че искат изборно събрание на 16 януари за избор на нов президент, нови членове на Управителния съвет. Нямам никакви проблеми с Данчо Лазаров. Преди 10 дни проведохме разговор, тогава нямах идея, че ще се кандидатирам. Казах му, че той винаги е знаел какво мисля аз, че може да се направи добре за българския волейбол. В крайна сметка защо да се конфронтираме. Даже не мисля, че той ще излезе с кандидатура, а по-скоро ще направи опит да се оттегли. Има точка в устава за почетен председател на Управителния съвет, която дава огромни правомощия, на практика имаш втори президент във федерацията. Познавайки го, не вярвам да се кандидатира и 1:1 да говорим. Ще опита да повдигне някои от неговите хора в момента - Деко Григоров, Боре Кьосев, някой от Управителния съвет, които не са минали на страната на опозицията. Аз нямам проблеми с него", заяви Ганев.

"Клубовете искат да има промени и в тази част. Няма нищо общо да има почетен председател, но той да не бъде със същите правомощия като председателя. Да може да бъде канен на всички мероприятия, но да не може да подписва документи. За сега това не го обмисляме. Нека да стигнем до този казус. В момента се мъчим да имаме достатъчно членове на Управителния съвет на 20 декември, а след това би трябвало да се насочи ново изборно събрание на 16 януари", добави той.

Според Ганев, тази смяна начело на волейболната федерация не е планирана, а времето за промяна е дошло, тъй като ръководството не изпълнява адекватно задълженията си.

"Не беше планирана смяна. Щом толкова клубове се обединиха зад каузата да има промяна. В последната година доста неща успяха да катализират този процес и решението да има извънредно събрание, на което аз открито заявих, че е направено, за да бъда изваден от Управителния съвет, катализира процеса, защото хората казаха, че не искат всичко да става с еднолични решения, да има Управителен съвет, но той само проформа да гласува това, което вече е предварително решено. Или правим нещо, когато вече е станало и се опитваме да замажем положението, или гласуваме нещо, което няма никакъв смисъл. Федерацията е сдружение на клубове и щом те така са преценили, значи имат нещо предвид", категоричен е Ганев.

"Точно за това излязох с нова програма, която обсъдихме, разработихме и допълнихме с членовете на инициативния комитет, така че да отговаря на настоящите изисквания на волейбола за развитие. Да, бил съм "дясна ръка", имах пълномощия по време на световното първенство и съм там да помагам. От година и 2 месеца абсолютно никаква работа не върша. От 2012 г. не сме имали изборно събрание. Тогава някои членове на УС си подадохме оставките, някои от нас бяха избрани отново, но кандидат за президент е бил само един. Едното от исканията на този инициативен комитет е да има не повече от два последователни мандата всеки ръководител на федерацията. Няма как да отречем - много положителни неща са станали, когато Данчо Лазаров беше президент. В момента се усеща, че ръководството не е така адекватно и за това се иска промяна.", каза още той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати