Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Любо Ганев има пълно доверие на националните треньори

Спорт

Любо Ганев има пълно доверие на националните треньори

Любо Ганев има пълно доверие на националните треньори - Tribune.bg

Вижте мнението му

Президентът на БФВ Любо Ганев говори след разгромната загуба на женския национален отбор от Канада, като засегна и различни теми свързани и с мъжкия ни тим.

„От един мач няма как да си вадим изводи. Срещу Италия играха добре, предните мачове. Тежък мач срещу Китай. Нашите мачове с Нидерландия и Корея. Срещу Канада не го изиграхме добре, можехме да победим, защото са ни пряк конкурент. Този отбор има какво да показва. Съжалявам, че Мира се контузия, защото с нея щяхме да сме по-различни. Има обаче страхотен колектив. Духът идва с победата, със старанието и резултатите. За мен е важно, че всички са сплотени и всички са сплотени. Отиват на масата и всеки сяда, където се падне. Вярвам в този отбор. Рано или късно трябваше да се стигне до подмладяването. Те са настоящето и бъдещето на волейбола. Да се държат една на друга и да си помагат“, каза Ганев пред Дарик Радио.

„Треньорският щаб е мотивиран. Мичели казва, че целта е да научат младите момичета да работят в група. Да има тази дисциплина в подготовката и сборовете. Трябва да направят заедно да си помагат и да вървят напред. Вярвам в този отбор. Исках да покажа, че федерацията им обръщаме внимание. Показахме, че те самите усещат, че имат подкрепа от УС и от всички, които ръководим волейбола. Сигурен съм, че ще ни радват. Целта е да изградим отбор за олимпийски цикъл“, допълни Ганев.

„Проблеми при мъжете няма. Отдавна е разрешено всичко. Винаги съм казвал, че състезателите и треньорите трябва да говорят на игрището – с поведение, резултати, игра. Ние, като федерация трябва да осигурим най-доброто за отборите. Само хотелите са поскъпнали двойно. На нито един отбор не му липсва нищо – мъже, жени и подрастващи. Пътувания. Само мога да ви кажа, че престоя на жените в тези 5 седмици е над 100 хил. евро. Ние като федерация се стремим да намираме партньори, които да ни помогнат да изпълним целите. Човек не трябва да чака на държавата – федерация, клуб или спорт. Това никога няма да ти стигне, защото държавата има други главоболия. Мога да кажа, че сме направили от волейбола продукт, който се стремим да го предлагаме на медиите, на общините и да бъдат домакините на турнири, на партньорите, които искат да асоцират техните марки с продукта. Най-голямото богатство са феновете. Целта е да върнем хората в залите, пред телевизиите и да се говори за волейбол, както се говори за политика“, допълни той.

„Целият треньорски щаб и при мъжге, и при жени, имат кредит на доверие. Всеки щаб трябва да си направи програма и да му се даде време да работи. Това е правилния начин на работа. Когато някой ръководител на волейбола започна да се бърка на треньора няма как да стане“, отсече шефът на федерацията.

„Ще пътувам с мъжете в САЩ. Мъжете загатнаха, че могат и по-добре. Сигурен съм, че когато се съберем за Европейско първенство, еуфорията ще е голяма, защото играем пред родна публика във Варна. Феновете са страхотни, продажбата на билети вървят добре. Ще играем пред пълни зали. Всичко при мъжкия отбор е изяснено. Дори да има някакви неща се решават в отбора. При мъже отиваме, сядаме на един стол и решаваме. В момента всеки един от волейболистите, които са в отбора и тези, които искат да бъдат там, искат да покажат най-доброто от себе си“, каза още Любо Ганев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети