Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Любо Ганев: Отборът на Мартин Стоев ще бъде гръбнак на мъжкия тим след години

Спорт

Любо Ганев: Отборът на Мартин Стоев ще бъде гръбнак на мъжкия тим след години

Любо Ганев: Отборът на Мартин Стоев ще бъде гръбнак на мъжкия тим след години - Tribune.bg
Снимка:

Възпитаниците на Мартин Стоев спечелиха европейската квалификация в София и се класира за шампионата на Стария континент през септември.

Президентът на БФВолейбол Любомир Ганев си пожела националите в тима до 20 години да бъдат гръбнака на мъжкия представителен тим. 

В столицата българите победиха с по 3:0 гейма Естония, Дания и Нидерландия, а освен това не загубиха гейм. Те са и световни вицешампиони от миналата година.

"Новото ръководство взе решение да се подсигуряват всички най-добри условия за подготовка на подрастващите. Тимът на Мартин Стоев е един от първите, които се класираха за европейско първенство. Преди това го направиха и по-малките. Тази седмица има квалификация и на девойките, където очакваме същото. Целта ни е да развиваме активно волейбола при подрастващите. Много деца в страната искат да играят. Нямаме право да изпускаме най-добрите. Всички, които са събрани в националния тим, трябва да са мотивирани да покажат най-силното. Стоев работи правилно и постига успехи. Вярвам, че повечето от неговите волейболисти ще са гръбнак на мъжкия тим след години. Там имаме нужда от успехи. Всичко, което треньорите са поискали, ние се стараем да го изпълняваме", каза Ганев на пресконференция.

Селекционерът Мартин Стоев каза, че играчите трябва да се развиват, защото все още са в юношеска възраст.

"Свършихме си работата, за която се готвихме десетина дни. С толкова време разполагахме, защото първенството не е завършило. Международният календар не може да се променя и ние се съобразяваме. Така направиха и нашите съперници. Естония и Дания не бяха от нашата класа. Нидерландия обаче много е напреднала и съм сигурен, че ще се класира за европейското. Искаме да стигнем възможно най-напред на европейското. Не трябва да се забравя, че тези волейболисти още са юноши, а не мъже. Трябва да се усъвършенстват физически и психически. Голямата цел е част от момчетата да влязат в мъжкия волейбол. Но до него има много време да мине, много хляб ще се изяде. Зависи най-вече от момчетата. За две години един нападател изгрява. При разпределите е нужно малко повече време. Надявам се тези момчета и още няколко други да успеят да направят крачката. Тяхното поколение може да изгрее за олимпиадата в Лос Анджелис", коментира Мартин Стоев.

"Искаме да спечелим европейското първенство Много се радвахме, че спечелихме квалификацията. Благодаря на федерацията, че ни предоставя толкова добри условия. На всеки мечтата му е да стигне до най-високото ниво Ц до мъжкия национален тим", каза капитанът Владимир Гърков.

Ганев апелира към всички федерации и спортни клубове у нас да не разчитат само на държавата да им осигури финансиране.

"Целта ми като президент на волейбола да намирам партньори и да докарам пари за нашия спорт. През лятото сме домакини на два турнира от ВНЛ при мъжете и жените. София ще е волейбол за две седмици. Със сигурност това ще привлече още партньори. В напреднали преговори сме с още две компании, които искат да работят заедно с нас. Поставяме си високи цели и затова ни трябват добри партньори. Цените на хотели, самолети се покачват. При всички положения искаме партньори, които да се асоциират към нас, към продукта волейбол. Искаме той да е все по-атрактивен и популярен за медии, за фенове, за общини, които искат да домакинстват на мачове от различни нива. Желанието ни е от всеки двубой да правим събитие. Ние не можем да делим отборите си. Не може Мартин да прави 80 дни подготовка, а други да имат по 20. Всички са равни при условията. Чукаме на всяка врата, на която можем. И се радвам, че много партньори откликват", добави президентът на федерацията.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети