Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Любомир Герасимов: Мястото на националния ни отбор е в Лигата на нациите

Спорт

Любомир Герасимов: Мястото на националния ни отбор е в Лигата на нациите

Любомир Герасимов: Мястото на националния ни отбор е в Лигата на нациите - Tribune.bg
Снимка:

Вижте какво още заяви мениджърът на женския ни национален отбор

България получи правото да организира финалния турнир от Златната европейска лига при жените. Турнирът ще се проведе на 20 и 21 юни, а съперници на националките ни в група А са Франция, Унгария и Беларус. Домакинът плюс победителите от трите предварителни групи, или най-добрият втори (ако България е първенец) се класират за финалната четворка, която ще се играе в два полуфинали мача и финал.

Мениджърът на женския национален отбор Любомир Герасимов заяви за официалния сайт на федерацията volleyball.bg, че мястото на "лъвиците" е в Лигата на нациите, като спечелване на Златната лига е първа стъпка към завръщане в световния елит.

Г-н Герасимов, доволни ли сте от домакинството в Златната лига?

Изключително сме доволни, защото това съвпадна с нашата стратегия, която начертахме с Иван Петков, а именно да използваме първите мачове от Златната европейска лига за обиграване на някои от младите и перспективни състезателки, като дадем възможност на по-опитните да отпочинат след тежките първенства. Целта е в заключителната част да атакуваме финал на Златната лига и да сме в най-добра спортна форма на Чалъндж турнира на международната федерация.

Вашият коментар за съперниците в групата?

Те са на добро ниво. Играли сме срещу всички, познаваме отборите и ще се постараем още в групата да покажем добри игри. Тук е мястото да благодаря от името на щаба на националния отбор за подкрепата на ръководството на федерацията, Министерството на младежта спорта и лично на  министър Красен Кралев за спечелване на домакинството.

Смятате ли, че имаме шанс да се върнем в Лигата на нациите?

Смятам, че това е абсолютно реално и мисля, че за в бъдеще това е целта, която трябва да преследваме с всичките поуки, които сме извадили от първото участие през тази година и с много по-добра стратегия за следващи години. Вярвам, че щабът и състезателките имат сили да постигнат тези резултати.

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати