Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Люпко Петрович: След Виетнам се връщам в България

Спорт

Люпко Петрович: След Виетнам се връщам в България

Снимка:

2022 година ще бъде последната в кариерата на Люпко Петрович като треньор.

Това обяви 74-годишният специалист в интервю за "Спорт клуб" в родината си.

Легендарният Петрович подписа за още един сезон с Танхуа от Виетнам. "Докато ме държат краката - оставам на терена. Ще се противопоставя на годините. Шегувам се. Предстои ми последният сезон като треньор. Определено. После, когато се сбогувам с прекрасните виетнамци, знам къде ще отида. Моят български приятел Гриша Ганчев, който е собственик на ЦСКА и Литекс, ме чака. Най-вероятно ще работя в Литекс, сигурно ще бъда спортен директор", обяви Люпко, който преди да се озове отново в Азия, беше част от "червените".

Петрович бе спряган и за сръбски oтбори, но обяви, че е размислил дали да се прибере в родината си.

"Мислих по този въпрос няколко дни, след което се отказах. Когато някой иска от сърце да останеш - не можеш да откажеш. Договорът е и много изгоден от финансово естество. В момента например не мога да искам такива пари в България. Мина ми времето, когато имах и държах на цената си. Знам на колко години съм вече", допълни Петрович.

От доста време насам се твърди, че в Ловеч търсят заместник на Живко Желев, който води "оранжевите" във Втора лига. Литекс в момента е чак на 15-ото място в класирането.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема