Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ливърпул отново покори Европа

Спорт

Ливърпул отново покори Европа

Ливърпул отново покори Европа - Tribune.bg
Снимка:

Английският тим спечели Шампионската лига за шести път в своята история.

Мърсисайдци победиха Тотнъм с 2:0 след попадения в началото и в края на финала, игран в Мадрид.

Той бе исторически по ред причини и завинаги ще остане в сърцата на милионите червени привърженици, а и на треньора Юрген Клоп.

Германският мениджър бе в неприятна серия от шест загубени финала, но за първи път в кариерата си стигна до най-значимото клубно отличие и вдигна дебютна купа начело на Ливърпул.

Съдията Дамир Скомина също влезе в историята и то по две причини. 42-годишният словенски арбитър записа Голям шлем от финали в евротурнирите - Суперкупа (2012-а), Лига Европа (2017-а) и сега Шампионска лига, а на "Уанда Метрополитано" отсъди най-бързата дузпа в турнира!

Той посочи бялата точка още в 23-ата секунда, след като топката се удари в ръката на Муса Сисоко в наказателното поле. Мохамед Салах застана зад топката и откри резултата още във втората минута, а малко преди края резервата Дивок Ориги оформи крайното 2:0.

Тази година пък ще остане завинаги във футболната история като първата, в която четири отбора от една държава играха в двата финала на европейските клубни турнири.

Челси разгроми Арсенал с 4:1 в лондонското дерби за Лига Европа по-рано през седмицата, а сега другият представител на столицата Тотнъм бе победен от Ливърпул.

Тимът от "Анфийлд" вече е с шест трофея от Шампионската лига, по-малко само от рекордьора Реал Мадрид и Милан, но вече има повече от Барселона и Байерн Мюнхен.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети