Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ливърпул поиска разследване след финала на Шампионска лига

Спорт

Ливърпул поиска разследване след финала на Шампионска лига

Ливърпул поиска разследване след финала на Шампионска лига - Tribune.bg

От Ливърпул призоваха за разследване на проблемите с феновете на клуба преди финала в Шампионската лига срещу Реал Мадрид. Това доведе до забавяне на началото на мача, който „червените” загубиха с 0:1.

УЕФА отложи стартирането на срещата с над 30 минути заради „съображения за сигурност”, съобщи „Би Би Си”.

Полицията извън "Стад дьо Франс" използва сълзотворен газ, за да разпръсне привърженици, които се опитаха да прескочат бариерите за сигурност. На кадрите се видяха огромни тълпи от запалянковци на Ливърпул, които очакваха да влязат на стадиона.

"Изключително разочаровани сме от проблемите с влизането на стадиона и разрушаването на периметъра за сигурност, с които феновете на Ливърпул се сблъскаха на "Стад дьо Франс", се казва в изявление на клуба от "Анфийлд".

„Това е най-великият мач в европейския футбол и привържениците не трябва да бъдат подлагани на сцените, на които бяхме свидетели. Официално поискахме служебно разследване на причините за тези неприемливи недопустими проблеми", добавиха от Ливърпул.

От УЕФА също излязоха с позиция, като заявяват, че са „съпричастни със засегнатите от събитията и ще разгледат тези въпроси спешно заедно с френската полиция и власти, както и с Френската футболна федерация”.

„В навечерието на мача турникетите в края на сектора на Ливърпул бяха блокирани от хиляди фенове, които бяха закупили фалшиви билети, с които можеха да влязат. Това предизвика струпване на фенове, опитващи се да влязат в стадиона. В резултат на това, началото бе отложено с 35 минути, за да се позволи на възможно най-много привърженици с истински билети да получат достъп”, се казва още в съобщението на европейската централа.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати