Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Локо Пд надделя с 1:0 над Лудогорец и взе Суперкупата

Спорт

Локо Пд надделя с 1:0 над Лудогорец и взе Суперкупата

Локо Пд надделя с 1:0 над Лудогорец и взе Суперкупата - Tribune.bg
Снимка:

Носителят на Купата на България Локомотив Пловдив спечели и Суперкупата, след като се наложи с 1:0 над шампиона на efbet Лига Лудогорец. Брилянтно изпълнение на капитана Димитър Илиев в 89-ата минута донесе трофея за пловдивчани. Иначе през първата част гол на Лудогорец бе отменен, а Локомотив също вкара малко преди почивката, но отново имаше вдигнат флаг за засада. В 65-ата Икоко получи директен червен картон, след като изблъска Масоеро. Така Локомотив Пловдив печели трофея за втори път, а Лудогорец пропусна да вдигне Суперкупата за пети път и да стане абсолютен рекордьор в надпреварата.

Двата тима подходиха предпазливо в първите минути, без да поемат излишни рискове в предни позиции.

 В 12-ата Петър Витанов и Анисе се сблъскаха неприятно, футболистът на Локо Пд получи контузия и бе заменен, като в игра на негово място влезе Малембана.

В 19-ата Дан Битон отправи силен далечен удар, Луков опита да улови, но изпусна топката. Жоржиньо овладя, финтира вратаря, но преди да нанесе удар Карагарен влезе с шпагат в краката му, вместо обаче да избие, прати в мрежата. Попадението обаче не бе зачетено, тъй като Жоржиньо бе в засада при удара на Битон.

В последните минути на първата част гостите бяха по-активни в предни позиции, като дори стигнаха до гол в 44-ата, който не бе зачетен заради вдигнат флаг от страничния рефер. Умарбаев шутира по земя от малък ъгъл, Григоре сложи крак на пътя на топката, получи се рикошет и кълбото мина покрай Ренан, като се насочваше към мрежата, но Томапевич, който при удара бе в засада, реши да направи добавка с глава, което се оказа грешка и лиши „смърфовете“ от аванс в мача.

Мавис Чибота можеше да застраши вратата на гостите в 50-ата минута, но бе успя да овладее добре топката.

Девет по-късно Аралица получи в пеналта на „орлите“, но се забави при овладяването на топката и ударът му срещна тялото на Григоре.

В 63-ата Карагарен центрира отдясно, Салинас отклони към вратата, но Ренан отби. Топката се удари в Терзиев, след което бранител на домакините изчисти в корнер. „Смърфовете“ имаха претенции, че кълбото е срещнало ръката на Терзиев, но главният рефер не отсъди нарушение в полза на гостите.

Секунди след това Лудогорец получи сериозен удар. При спряна игра Икоко блъсна на два пъти Масоеро, което доведе до изгонването на французина и домакините трябваше да доиграят двубоя в намален състав.

В 65-ата Салинас шутира силно към горния десен ъгъл, като малко не му достигна да даде преднина на своя тим.

„Железничарите“ опитаха да се възползват бързо от численото си предимство, като организираха няколко добри атаки, но отбраната на разградчани се справи с натиска и задържа резултата непроменен.

В 89-ата минута „железничарите“ нанесоха решаващия удар. Алмейда подаде по земя към Карагарен, той без да спира отклони технично към Димитър Илиев и капитанът на гостите в движение прати неспасяемо в долния десен ъгъл.

Лудогорец не успя да отвърне до края на двубоя и Локомотив Пловдив спечели за втори път в своята история трофея.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп