Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Локо Пд с драматична победа с дузпи над ЦСКА във финала за Купата на България

Спорт

Локо Пд с драматична победа с дузпи над ЦСКА във финала за Купата на България

Локо Пд с драматична победа с дузпи над ЦСКА във финала за Купата на България - Tribune.bg
Снимка:

"Железничарите" защитиха титлата от миналата година

Локомотив Пловдив защити спечелената през миналата година Купа на България, след драматична победа с дузпи над ЦСКА във финала на тазгодипното издание на надпреварата. След равностойни 120 минути игра, при които нямаше попадения, победителят се реши след изпълнение на дузпи. При тях пловдивчани показаха 100 процента успеваемост, докато Али Соу пропусна от бялата точка и така тимът на Бруно Акрапович за втора поредна година триумфира в турнира.

Двубоят започна на високи обороти, като двата тима показаха офанзивни действия още в първите минути. В 3-ата Али Соу успя да надбяга Масоеро, но в крайна сметка топкаат бе избита в корнер. Пет по-късно Умарбаев показа добра техника в близост до пеналта и нанесе опасен удар, но Занев блокира шута.

В 18-ата Евандро изпусна едно от най-чистите положения през първата част. Бразилецът бе изведен на чиста позиция отляво, Луков тръгна да скъсява ъгъла и успя да спаси след слаб удар на Евандро.

Секунди след това Алмейда допусна сериозна грешка, губейки от Евандро в близост до централната зона, но бразилецът не успя да подаде на Али Соу.

В 21-ата Карагарен не успя да изнесе навреме в половината на ЦСКА, топката бе пратена в пеналта на Локомотив, където Алмейда пропусна да избие, но Луков се намеси светкавично и улови точно преди Пинто да отправи удар.

Малко преди края на първата част ЦСКА бе много близо до откриване на резултата. Али Соу остана под топката при центриране от корнер, капитанът Занев бе зад него и нанесе удар с глава от трудна позиция, топката се отклони в Али Соу, след което обаче Мартин Луков се намеси класно и успя с плонж да опази мрежата си суха.

След почивката играта бе доста по-накъсана и се загуби ритъмът от първите 45 минути, а в 62-ата Георги Кабаков спря двубоя за шест минути заради димна завеса на терена, причинена от запалени факли от агитката на „червените“.

В 73-ата Турицов надбяга Петрович, веднага прати към точката за дузпа, Луков бе излезнал да покрие ъгъла си, но успя да се върне бързо и да избие удара с глава на Енрике Рафаел.

ЦСКА бе по-активният тим в предни позиции, но футболистите на Милош Крушчич така и не успяха да стигнат до попадение, така без промяна на резултата в редовното време финалът влезе в продължения.

Умората си каза своята дума и качеството на игра падна в продълженията, като положения пред двете врати липсваха.

В 115-ата минута Малинов влезе грубо в краката на Момчил Цветанов, за което бе санкциониран с жълт картон. Той бе втори за футболиста на ЦСКА и „армейците“ останаха в намален състав до края на второто продължение. „Железничарите“ не се възползваха от числения си превес и всичко се реши в изпълнението на дузпи. Малко преди края на двубоя Бруно Акрапович направи изненадваща смяна, като вкара в игра Илко Пиргов, заменяйки титулярния вратар Мартин Луков.

Футболистите на Локомотив Пловдив бяха безпогрешни при 11-метровите удари, докато Али Соу не успя да отбележи от бялата точка, така „железничарите“ защитиха трофея от миналата година.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати