Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Локо Пловдив е първият полуфиналист за Купата на България

Спорт

Локо Пловдив е първият полуфиналист за Купата на България

Локо Пловдив е първият полуфиналист за Купата на България - Tribune.bg
Снимка:

"Железничарите" се наложиха с 2:0 над ЦСКА 1948

Носителят на Купата на България по футбол - Локомотив (Пловдив), се класира за полуфиналите в настоящия турнир, след като победи с 2:0 ЦСКА 1948 като домакин в мач от четвъртфиналите. Домакините започнаха по-активно и в 6 -ата минута Лукас Масоеро  стреля с глава в лявата греда на гостите, топката се върна при него след рикошет, но след повторния му удар тя се отби в напречната греда на вратата на противника.

Три минути по-късно Диниш Алмейда стреля опасно, но Даниел Наумов изби. Гостите бяха добре групирани в защита, а в нападение разчитаха на контраатаки, но не успяваха да застрашат сериозно вратата на "смърфовете". В 31-ата минута Славчо Шоколаров стреля  с левия крак, но ударът му бе блокиран. Малко след това Дейвид Малембана засече с глава центриране от фаул, но крайно неточно. След девет минути Димо Атанасов игра с ръка в наказателното поле на своя тим след шут на Бирсент Карагарен и реферът Никола Попов отсъди дузпа. Зад топката застана опитният Димитър Илиев, който се разписа за 1:0.
През второто полувреме домакините продължиха да доминират. В 62-ата минута реферът Никола Попов вдигна втори жълт картон на Димо Атанасов от гостите и го изгони от игра за непозволено спиране на Димитър Илиев.
В 65-ата минута Димитър Наумов спаси силен удар на  Йосип Томашевич. Две минути по-късно Бирсент Карагарен с прецизен удар от границата на наказателното поле реализира за 2:0.
Постепенно темпото на игра спадна. В 80-ата минута Славчо Шоколаров стреля отдалеч, но топката излезе в аут. До края на двубоя и двата съперника не създадоха опасни положения за гол и "черно-белите" продължиха в турнира./БНР


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати