Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Локо София победи Левски с гол в 90-ата минута

Спорт

Локо София победи Левски с гол в 90-ата минута

Локо София победи Левски с гол в 90-ата минута - Tribune.bg
Снимка:

Локомотив (София) постигна трета поредна победа над Левски!

След успехите през миналия сезон и в контрола, играна през лятото, сега столичните „железничари“ спечелиха драматично с 3:2 домакинството си от 10-ия кръг на футболната ни efbet Лига.

Те откриха резултата още в 8-ата минута чрез капитана си Красимир Милошев, но в 19-ата Георги Миланов изравни със страхотно изпълнение на свободен удар. В 52-ата отново Милошев даде аванс на Локомотив, в 74-ата Патрик-Габриел Галчев за втори път възстанови статуквото, но в последната 90-а юношата на гостите Илия Димитров донесе успеха на домакините.

Техните фенове пък прекъснаха с пиротехника мача малко след началото на второто полувреме, докато загубата не бе единствената лоша новина за Левски, тъй като защитникът Ноа Сонко Сундберг се контузи и беше откаран в болница.

Локомотив София започна срещата по-активно и заслужено излезе напред в резултата в осмата минута, след като пти изпълнение на ъглов удар Пламен Андреев не излезе убедително, остави вратата си празна и капитанът на домакините Красимир Милошев прати топката в мрежата.

При попадението Ноа Сонко Сундберг се сблъска с Пламен Андреев и изпита проблем в левия глезен, след което получи медицинска помощ и се наложи да бъде принудително заменен от Роналдо.

В 14-ата минута Карлос Франса проби добре отляво и намери Антонио Вутов, който стреля, Пламен Андреев спаси, а Димитър Митков не успя да добави на празна врата и Левски оцеля.

Левски получи шанс за изравнително попадение в 16-ата минута, след като Андриан Краев центрира опасно в наказателното поле към Илиян Стефанов, който стреля с глава, но Любенов спаси.

В 19-ата минута "сините" все пак изравниха резултата, след като Георги Миланов от около 30 метра успя да се разпише от пряк свободен удар с помощта на левия страничен стълб.

В 21-ата минута Ивелин Попов проби отдясно и центрира меко към Патрик-Габриел Галчев, който стреля с глава, но топката срещна десния страничен стълб на вратата на Любенов.

Половин час след началото на срещата Ноа Сонко Сундберг бе изведен на носилка от съблекалните и бе вкаран в линейка. Гамбиецът получи аблодисменти и скандирания от "сините" привърженици.

В 36-ата минута Антонио Вутов бе оставен непокрит и проби през центъра, след което стреля, топката рикошира в левия крак на Келиан ван дер Каап, след което Пламен Андреев спаси.

Четири минути по-късно Вендерсон Цунами пробва късмета си от далечна дистанция, но изпълнението му бе много неточно.

Минута след това Филип Кръстев получи топката от Илиян Стефанов на дъгата на наказателното поле и стреля по земя, но Александър Любенов улови без затруднения.

В 50-ата минута Патрик-Габриел Галчев центрира отлично към непокрития Роналдо, който стреля с глава и прати топката на около метър встрани от вратата.

В 52-та минута Красимир Милошев вкара втория си гол в мача. Капитанът на Локомотив стреля силно, топката се отклони от крак на защитник на Левски, а оттам в страничната греда и спря във вратата на Пламен Андреев.

Малко по-късно дербито бе прекъснато, тъй като феновете на домакините пуснаха няколко димки, които затрудниха видимостта на стадиона и двата отбора трябваше да изчакат, докато димът се разсея.

След подновяването на играта Левски заигра по-силно и не след дълго стигна до гол, дело на резервата Уелтън, ала той бе от засада и попадението бе отменено.

Въпреки това гостите продължиха да търсят изравняването и в 74-ата минута стигнаха до него. тогава Патрик-Габриел Галчев напредна с топка в крака и със страховит изстрел от далечна дистанция матира Любенов за 2:2.

21-годишният футболист обаче показа с жест, че няма да се зарадва на красивия си гол, тъй като в един момент от кариерата си бе част от академията на Локомотив (София).

Неговият пример обаче не бе последван от „синия“ юноша Илия Димитров, който влезе от пейката и в 90-ата минута вкара отблизо, за да донесе успеха на Локо Сф и да отпразнува бурно своя гол, заедно с всички, които милеят за домакините.

Попадението бе разгледано с ВАР заради игра с ръка в зародиша на атаката, но в крайна сметка беше зачетено.

Така „железничарите“ взеха пълния комплект от точки след 101–минутна битка и вече имат 15 в своя актив, с колкото е и отборът на Левски.

Локомотив (Сф) - Левски 3:2
1:0 Милошев (8)
1:1 Миланов (19)
2:1 Милошев (52)
2:2 Патрик-Габриел Галчев (74)
3:2 Илия Димитров (90)


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети