Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Локо София си връща португалец

Спорт

Локо София си връща португалец

Локо София си връща португалец - Tribune.bg

Португалецът ще е първото зимно попълнение на „железничарите“

Локомотив (София) ще подсили дясната зона на отбраната си, като си връща португалския халфбек Селсо Рапосо, пише „Тема Спорт“.

Двете страни вече са уточнили всички детайли по договора на 27-годишния футболист и съвсем скоро той трябва официално да бъде представен като първо зимно попълнение на столичните железничари.

Рапосо пристигна в „Надежда“ през лятото на 2021 година от исландския Вестри и бързо се превърна в титуляр. За два сезона той записа 65 мача и 4 гола, 8 асистенции за столичани. През миналата кампания изигра 36 срещи с екипа на червено-черните с 2 попадения и 5 асистенции, като помогна на Локомотив да стигне до полуфинал в турнира за купата на България и да завърши на девето място в класирането на Първа лига.

През лятото обаче договорът му изтече, а от клуба обявиха, че португалецът ще продължи развитието си в друг отбор. Той подписа с втородивизионния гръцки Каламата. През есента Рапосо записа 10 участия за тима, в които се отчете с две асистенции. Въпреки че контрактът му бе за 2+1 години обаче, той е бил прекратен в началото на тази година, което позволява на португалеца да се присъедини към състава, воден от Данило Дончич, като свободен агент.

Локомотив е сред клубовете в елита с най-ниска активност на трансферния пазар, като все още не е подписал с нито един футболист. Както вече писахме, железничарите преговарят със своя юноша и бивш нападател на Левски Мартин Петков. Той е обявил, че е съгласен да премине в „Надежда“, но ще изчака още малко за нова опция за чужбина, където вече бе част от украинския Черноморец Одеса и азербайджанския Туран Товуз. Ако такава не се появи, той ще подсили червено-черните. Пред завръщане в Локо София е и левият бек Мики Орачев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети