Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Лучано: Валери Симеонов изпълни една задача и отстрани Васил Божков

Спорт

Лучано: Валери Симеонов изпълни една задача и отстрани Васил Божков

Лучано: Валери Симеонов изпълни една задача и отстрани Васил Божков - Tribune.bg
Снимка:

След мен само Красен Кралев свърши работа в ММС

"За съжаление влязох в политиката и така загубих сладкарниците. Аз първо бях председател на агенция, след това станах министър и после депутат."

Това заяви в интервю за "Хоризонт" по Българското национално радио Васил Иванов-Лучано, бивш министър на спорта в кабинета на Симеон Сакскобургготски, пише сайтът novsport.com.

"Със сигурност сегашният министър на спорта ще си тръгне. Не е добър министър, не искам да го обиждам, аз съм приятел с баща му – Владо Илиев, но това са различни неща. Не коментирам обаче сегашният министър и никой, който е застанал зад мен", посочи той.

"Първата работа на Весела Лечева, преди да си влезе в кабинета, отиде и уволни Ирена Кръстева от Тотото. Което беше грозно, много грозно.

Единственият човек, който свърши работа след мен, беше Красен Кралев. Това е единственият човек, който си седеше на мястото и свърши някаква работа, дори май 2 мандата изкара. След него никой. Нито Весела Лечева, нито Руди, нито сегашният. За да си министър, трябва да имаш екип, а не висше образование. Аз дойдох с над 1000 души персонал, а после ми дават за малко над 100 да отговарям. Но толкова подли неща, като станеш министър всеки гледа да ти бръкне в джоба и в същото време нищо да не вършат. Не говоря за спортисти и за шефове на федерациите, защото аз съм работил в доста от тях", допълни Васил Иванов.

"Спортът е политика,  но и политиката е спорт. Това са вързани неща. Какво трябва да се случи? Държавата трябва да извади едни пари. Имаше едно време, една министърка, беше от ДПС, няма да я споменавам, но направиха няколко терена. После се оказа, че до тях няма път и не може да се стигне до тези терени. Бяха откраднати едни пари."

"Отделно има едно перо, наречено БСТ, а какво стана? Другарят Василев, както му казват Руди, той превзе тотото и почна едно харчене на пари, което е безумие. Защо? Защото няма други пари, държавата..Аз как направих стадиона? Отворих го ден по-рано и на следващия играхме с Хърватска. Ако не го бях отворил, сега щяха да играят в Панчарево. В тотото по мое време не е имало злоупотреби, никога, а след това не знам – далеч съм от тази работа."

"Питайте Валери Симеонов за букмейкърите, защото той изпълни една задача и отстрани Васил Божков, който е големият губещ в тази работа. Аз съм печелил от тотото. 15 000 през 1990 година, тогава това беше един апартамент. Не знаех какво да ги правя тези пари, препродадох няколко коли, защото съм монтьор по принцип, не съм сладкар. Невъзможно е да се купи печалба от тотото. Ако можеше, аз щях да ги купя (смее се), няма как да стане. Дай Боже повече да бъдат тотомилионерите."

"В БФС никой не може да се бърка. Държавата няма място там. Борислав Михайлов ми е приятел. Беше първият човек, който уволних, като станах председател на агенция. Защото беше отишъл в Кения и показва снимки, а той нямаше право да напуска страната без предупреждение.

Сега ще видим какво ще стане в БФС на 15-и март. Боби Михайлов беше най-великият вратар. Аз бях на стадиона във Франция, когато ги победихме с късен гол и видях 60 000 умрели французи в последната секунда. Не знам за Боби, той си знае, аз не знам кой трябва да оглави БФС. Михайл Касабов е силен човек, той е спал в едно легло с великия Франц Бекенбауер, лека му пръст", допълни Лучано.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети