Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Лудогорец и ЦСКА направиха 2:2 в дербито

Спорт

Лудогорец и ЦСКА направиха 2:2 в дербито

Лудогорец и ЦСКА направиха 2:2 в дербито - Tribune.bg

Интригата за титлата остава

Лудогорец и ЦСКА завършиха наравно 2:2 в решителния сблъсък помежду си от XXXII кръг на футболната ни efbet Лига.

Срещата в Разград предложи много емоции, обрат на „червените“, искри между щабовете на двата отбора, но не предложи победител.

Кирил Десподов откри в 18-ата минута, но само 4 по-късно Тобиас Хайнц изравни. Малко преди почивката пък Маурисио Гарсес (42) направи 2:1 за ЦСКА, ала скоро след паузата Игор Тиаго (48) оформи крайното 2:2.

След ремито разликата между двата отбора остава 1 точка в полза на шампионите от Лудогорец.

Наставникът на гостите Саша Илич реши, донякъде изненадващо, да остави на пейката голмайстора на отбора Дюкенс Назон, както и даде шанс на Станислав Шопов да е титуляр.

Нападателят от Хаити не тренира в четвъртък и петък заради леки болки в коляното, така че Маурисио Гарсес поведе „червената“ атака.

Началото на срещата пък се забави с няколко минути заради проблеми с мрежите на двете врати.

Още в първата минута пък Тобиас Хайнц беше изведен добре, ала разочарова с удара си.

След това Лудогорец постепенно овладя инициативата и в 18-ата минута откри резултата с първия точен удар в мача.

По ирония на съдбата той бе дело на бивш „армеец“ – Кирил Десподов, който бе изведен от Нонато, сякаш фаулирал Джонатан Линдсет преди паса, а после успя с лекота да надбяга Амос Юга и даде аванс на шампионите.

Преднината им обаче се запази само 4 минути, защото в 22-ата Тобиас Хайнц изравни със страхотно попадение. След пас към Гарсес защитник на Лудогорец отклони с глава, а норвежецът не се поколеба и от границата на наказателното поле матира Серджио Падт – 1:1.

В 25-ата минута за първи път прехвърчаха сериозни искри на терена в Разград, тъй като Франко Русо от Лудогорец изблъска административния директор на ЦСКА Стойко Сакалиев. Реферът Георги Кабаков им показа жълти картони и изгони Милорад Пекович от щаба на наставника на ЦСКА Саша Илич за реплика към съдията.

Скоро след това Густаво Бусато трябваше да показва класа, за да запази ремито. Десподов стреля от свободен удар, топката рикошира и заблуди бразилския вратар, който обаче се разтегна максимално и изби в корнер.

В 39-ата минута Амос Юга стреля с глава, но неточно. В заключителната част на първото полувреме гостите заиграха по-добре и натиснаха Лудогорец, а това даде резултат.

В 42-ата минута, след преса на ЦСКА, Марселино Кареасо отне топката Якуб Пьотровски и я отклони към Маурисио Гарсес, а той направи обрата пълен.

Това сериозно разстрои играта на домакините и до почивката те почти сякаш бяха нокдаун, оттегляйки се с гол пасив за паузата – 1:2.

Треньорът им Ивайло Петев реагира с тройна смяна за началото на второто полувреме, а скоро след началото му Лудогорец изравни.

В 48-ата минута Игор Тиаго засече с глава центриране на Десподов, който отново се справи с лекота с Амос Юга, за да направи бразилецът резултата 2:2.

ЦСКА отговори малко по-късно, когато Гарсес също стреля с глава, ала не успя да се разпише.

В 58-ата минута Бърнард Текпетей стреля мощно от дистанция, но право в Бусато, а в 64-ата и двамата треньори предприеха промени.

Секунди след това Тиаго можеше да вкара идентичен на първия си гол, но пропусна.

И през втората част не мина без напрежение между двата щаба като Козмин Моци бе изгонен на трибуните, но продължи да ръкомаха от там.

В 82-ата минута Игор Тиаго бе изведен очи в очи с Бусато и падна в наказателното поле, но претенциите му за дузпа останаха неуважени.

Решението на съдията Кабаков бе скандално, тъй като нарушение имаше, а това би означавало не само 11-метров наказателен удар за Лудогорец малко преди края, но и директен червен картон за вратаря на ЦСКА.

Така, след много нерви и драма, в крайна сметка двата отбора не се победиха и войната за титлата продължава с пълна сила.

ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА 2:2
1:0 Кирил Десподов (18)
1:1 Тобиас Хайнц (22)
1:2 Маурисио Гарсес (42)
2:2 Игор Тиаго (48)



Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети