Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Лудогорец надви Сутиеска и в реванша

Спорт

Лудогорец надви Сутиеска и в реванша

Лудогорец надви Сутиеска и в реванша - Tribune.bg
Снимка:

Лудогорец успя да победи с 1:0 като гост Сутиеска в мач-реванш от първия предварителен кръг на Шампионската лига и с общ резултат 3:0 продължава уверено напред в Европа.

Разградчани надвиха черногорците с гол на Сотириу след почивката, а в следващия етап на надпреварата ги очаква ирландският Шамрок Роувърс.

Домакините първи достигнаха до положение още в третата минута, когато Серджио Падт не се справи с далечен удар, Вук Стрикович отправи добавка и нацели гредата.

В седмата минута разградчани отговориха, като Каули Оливейра центрира към Кирил Десподов, който нанесе удар с глава, който прелетя в аут. Четвърт час след началото Лудогорец започна да напипва верния ритъм, Кирил Десподов центрира към Спас Делев, който нанесе удар от воле, но встрани от вратата. Минута по-късно Антон Недялков също излезе на добра позиция и шутира, но Владо Гилен спаси.

В 18-ата минута Алекс Сантана шутира от дистанция, като изглеждаше, че ударът ще попадне в очертанията на вратата, но защитник в синьо застана на пътя на топката и изби в ъглов удар, от който последва суматоха, но не и гол.

Две минути по-късно Кирил Десподов получи подаване от Спас Делев, навлезе в наказателното поле и шутира в далечни ъгъл, но и този удар бе блокиран и излезе в корнер. Секунди след това и Каули пробва късмета си от далеч, като затрудни вратаря Гилен, който все пак успя да се справи. В 32-ата минута Сутиеска можеше да поведе, след като Падт беше излязъл напред, а Срджан Крстович шутира почти от центъра, но вратарят на "орлите" се справи с леки затруднения. Десет минути по-късно Закария Алхараиш центрира на главата ан Вук Стрикович, който стреля много встрани от вратата.

В 54-та минута "орлите" наказа вратата на съперника. Това се случи, след като топката беше центрирана отляво от Недялков след пас от Десподов. Острата топка намери Каули, който стреля от движение от няколко метра, но Гилен се намеси и изби. Той обаче прати топката право в краката на Сотириу, който от няколко метра нямаше как да сбърка - 1:0 за Лудогорец.

Три минути по-късно Юлиан Ненов стреля от около 20 метра, но ударът на бившия футболист на Ботев Враца премина встрани от вратата на Падт. В 62-ата минута Жан Карнчиник качи топката на главата на Сотириу, който я насочи по посока противниковата врата, но я прати в аут.

Осем минути по-късно Лудогорец имаше отлична възможност да убие и малката останала интрига, след като Текпетей шутира отдалеч, Гилен не се намеси добре и топката отиде в краката на Сотириу, който опита да преодолее вратаря, вместо да стреля и той улови.

В 81-ата минута влезлият като резерва Фахд Мохамед можеше да изравни с първото си отиграване в мача, след като шутира технично от дистанция, но топката мина над вратата на Лудогорец.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети