Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Лудогорец напусна Лига Европа с равенство срещу Мидтиланд

Спорт

Лудогорец напусна Лига Европа с равенство срещу Мидтиланд

Лудогорец напусна Лига Европа с равенство срещу Мидтиланд - Tribune.bg
Снимка:

Шампионът на България Лудогорец приключи участието си в тазгодишните групи на европейските клубни турнири с равенство – 0:0, срещу датския първенец Мидтиланд на „Хювефарма Арена” в Разград.

Така Лудогорец завърши с две точки в актива си групите на Лига Европа, като и двата пункта бяха взети от датския шампион, който ще се примири с факта да продължи напролет в турнира Лига на конференциите, след като финишира трети в група F от надпреварата.

В другата среща Спортинг Брага и Цървена звезда направиха 1:1 и сърбите спечелиха групата с 11 точки и продължават към 1/8-финалите, докато португалският тим ще трябва да играе от фазата на 1/16-финалите заради втората си позиция в крайното класиране.

Иначе, срещата в Разград бе наситена от положения, като и двата отбора направиха солиден мач, макар да нямаше попадения в двете врати. Най-голямата опасност за гостите в мача от всички в мача дойде пет минути преди края, когато Стефан Баджи от Лудогорец реши да върне топката към родната врата, но кълбото прехвърли Падт, но за щастие на разградчани тя спря в напречната греда и до гол не се стигна. Датският впряг за гол в последните минути освободи много пространства, а Елвис Ману бе изведен блестящо от Кирил Десподов сам срещу Йонас Льосъл, но ударът на №10 при „орлите” премина на сантиметри край левия страничен стълб на Мидтиланд.

По този начин за българския тим останаха футболнтие ангажименти изцяло в родната efbet Лига, както и за националната купа. Футболистите на Станислав Генчев показаха значително по-добро лице в последната си среща от групите на Лига Европа на фона на последните такива, след като “орлите” играха разнообразно и тормозиха непрестанно скандинавския си съперник.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп