Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Лудогорец обърна Левски, а "сините" изпуснаха дузпа в 90-ата минута

Спорт

Лудогорец обърна Левски, а "сините" изпуснаха дузпа в 90-ата минута

Лудогорец обърна Левски, а сините изпуснаха дузпа в 90-ата минута - Tribune.bg
Снимка:

Лудогорец успя да победи Левски с 2:1 в последен мач от 1/8-финалната фаза на турнира за SESAME Купа на България и елиминира настоящия носител на трофея.

Само преди няколко дни двата отбора завършиха наравно 0:0 в отложен мач от efbet Лига, но днес разградчани стигнаха до успеха и взеха частичен реванш за отпадането си от Купата миналия сезон именно от сините на 1/2-финалната фаза.

Това е и първият път, в който Лудогорец успя да елиминира Левски от Купата на България.

Уелтон отне топката от играч на Лудогорец още в 5-ата минута и подаде на Георги Миланов, който веднага стреля от границата на наказателното поле на домакините, но слабо и право в ръцете на Симон Слуга. 

Няколко секунди по-късно Роналдо с глава продължи топката към Уелтон, който надбяга Оливие Вердон, но стреля много неточно в аут.  След центриране в наказателното поле на Лудогорец в 11-ата минута Георги Миланов стреля с глава, но право в ръцете на Слуга.

В 18-ата минута Хосе Кордоба се свлече на терена след съприкосновение с Бърнард Текпетей, което остана без санкция от страна на съдията Георги Давидов. ВАР също не се намеси в тази ситуация, въпреки че топката беше далече от двамата футболисти. 

Левски организира опасна атака в 35-ата минута, Уелтон навлезе в наказателното поле на Лудогорец и стреля, но встрани от вратата на Симон Слуга.  Бърнард Текпетей отправи много силен удар от разстояние в 39-ата минута, но Пламен Андреев внимаваше, плонжира и успя да избие.

Левски направи сериозен пропуск в 51-ата минута. Уелтон демонстрира скоростта си срещу Пластун и нахлу в наказателното поле на Лудогорец, след което вместо да стреля потърси Роналдо, но той не успя да засече топката. 

Левски поведе с 1:0 срещу Лудогорец в 61-ата минута. Роналдо подаде на Цунами, който центрира в наказателното поле на домакините, където Уелтон бе изпуснат и отблизо успя да засече топката и да я вкара във вратата на Симон Слуга. 

Лудогорец успя да изравни резултата в 69-ата минута. Якуб Пьотровски надигра Цунами и центрира по земя в наказателното поле на Левски, където Игор Тиаго бе изпуснат от Хосе Кордоба и отблизо прати топката във вратата на Пламен Андреев.  

Лудогорец осъществи пълен обрат в мача в 79-ата минута. Бърнард Текпетей стреля от около 20 метра, Пламен Андреев не се намеси по възможно най-добрия начин, топката премина под лявата му ръка и влезе във вратата му за 2:1.

Две минути по-късно Ван дер Каап отправи далечен удар, който Симон Слуга отрази без проблеми. Няколко секунди по-късно Слуга се наложи да плонжира, за да избие в корнер удара на Хосе Кордоба.

В 84-ата минута Цунами получи топката в наказателното поле на Лудогорец и стреля, след което топката срещна ръката на Оливие Вердон и излезе в корнер. Съдията Георги Давидов посочи ъглов удар за Левски, но ВАР се намеси и привика Давидов, за да преразгледа ситуацията. След като разгледа внимателно случилото се в наказателното поле на Лудогорец, Георги Давидов свири дузпа за Левски. Хосе Кордоба изпълни дузпата в 90-ата минута, но прати топката високо над напречната греда в аут.

В 6-та минута на продължението Габриел-Галчев имаше отличен шанс да изравни след удар с глава от няколко метра, но не намери очертанията на вратата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети