Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Лудогорец победи Арда с гол в 89-та минута

Спорт

Лудогорец победи Арда с гол в 89-та минута

Лудогорец победи Арда с гол в 89-та минута - Tribune.bg

Шампионите се доближиха на точка от ЦСКА

Лудогорец имаше нужда от късен обрат, за да победи с 2:1 Арда като гост в среща от 26-ия кръг на efbet Лига. Игор Тиаго беше големият герой за разградчани, вкарвайки два гола за 12 минути.

Срещата започна равностойно, като в първите минути нямаше чисто положение пред някоя от двете врати. В 7-ата минута на двубоя Дени Групер получи тежка травма в областта на коляното и се наложи да бъде изнесен на носилка. Аслак Фон Витри шутири от централната линия в 18-ата минута, опитвайки се да прехвърли Анатолий Господинов. Стражът на Арда се препъна и падна на тревата, но топката не намери очертанията на вратата.

Кирил Десподов влезе на пробив през средата на терена в 29-ата минута и шутира от границата на наказателното поле, но ударът му не бе точен и така не стигна до опасност пред Анатолий Господинов. Спас Делев тръгна на пробив от ляво в 39-ата минута и навлезе навътре в наказателното поле. Нападателят на Лудогорец шутира, а топката кацна върху напречната греда.

Педро Нареси спъна в гръб Абубакар Тунгара в добавеното време на първото полувреме на срещата, заради което си действие получи жълт картон, а Арда правото да изпълни пряк свободен удар от обещаваща позиция. Радослав Цонев шутира директно в десния ъгъл, извеждайки домакините напред в резултата във втората минута от добавеното време.

Лудогорец започна по-активно второто полувреме. В 48-ата минута Кирил Десподов напредна по десния фланг и центрира в наказателното поле, където Спас Делев шутира със задна ножица, но топката премина над напречната греда.

Кирил Десподов изпълни ъглов удар, а топката срещна страничния стълб на вратата на Арда. След рикошета Якуб Пьотровски отправи изстрел с глава от близко разстояние, а Васил Симеонов отрази, след като топката бе изпратена право в обсега му. Бърнард Текпетей поручи топката в наказателното поле отляво и шутира опасно към далечния ъгъл в 57-ата минута, а топката прелетя на сантиметри от левия страничен стълб на вратата на Арда.

Пипа навлезе дълбоко в наказателното поле от десния фланг, след което центрира в 77-ата минута. Спас Делев плонжира и продължи топката за Игор Тиаго, който я прати във вратата на Арда, за да изравни резултата.

Само минута по-късно Кирил Десподов излезе сам срещу Васил Симеонов, но реши да подава за Игор Тиаго, а защитник на Арда се намеси и изчисти.

Кирил Десподов центрира в наказателното поле от корнер, след което топката бе изчистена от бранител на Арда. Клод Гонсалвеш я върна с глава към точката за изпълнение на дузпа, където Игор Тиаго овладя и опъна за втори път мрежата на домакините. 

В последните минути на продължението Тилев с доза късмет намери Боруков на отлична позиция, но ударът му беше спрян от Вердон.

Така Лудогорец събра 62 точки и е на само една от лидера ЦСКА, който в понеделник излиза срещу Левски. Арда пък остана 9-ти с 36 пункта - на шест от първата шестица.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети