Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Лудогорец победи Черно море в Разград

Спорт

Лудогорец победи Черно море в Разград

Лудогорец победи Черно море в Разград - Tribune.bg

Шампионите на върха след 3:1

Лудогорец срази Черно море с 3:1 в гвоздея от XXI кръг на efbet Лига. В Разград двата тима предоставиха на феновете офанзивен и динамичен футбол, отговарящ като за сблъсък на върха в класирането. "Моряците", посрещнали Нова година като исторически водач в елита, удариха първи в мача чрез дебютанта Даниел Мартин. Класата се оказа решаваща и още до почивката "орлите" отговориха подобаващо. Два гола заби Руан Секо, който даде асистенция и на Якуб Пьотровски. През втората част гостите от Варна доминираха, но така и не успяха да се върнат в срещата. Дебют за "зелените" записа Ивайло Чочев, а за гостите Андреяс Калкан, който бе изключително активен. 

Сблъсъкът бе белязан с динамично начало с атаки и към двете врати. В 6-ата минута остро центриране в наказателното поле на гостите бе избито в последния момент от Виктор Попов, който предотврати сериозна заплаха пред вратата на Иван Дюлгеров. 

В ответната атака дойде и подобаващият отговор. Новото попълнение на Черно море Даниел Мартин откри резултата, след като получи диагонален пас от Виктор Попов, Фон Витри не успя да пресече топката, въпреки че имаше тази възможност, а левият бек я запрати в далечния на Падт ъгъл. 

Зрелището продължи и през следващите минути, когато "орлите" успяха бързо да се доберат до изравняване. В 12-ата минута Текпетей стигна до аут линията, откъдето центрира остро в наказателното поле, а там Руан Секо с едно засече за 1:1. 

Последваха здрави минути с много битка в средата на терена, но видимо и двата отбора даваха най-доброто от себе си в преследването на трите точки. 

Десет минути преди почивката Текпетей отблизо не успя да вкара, но само минута по-късно това стори Руан Секо. Отлично развита атака на домакините премина по лявото крило, топката достигна до Джонатан Рик, който прехвърли стража на "моряците", топката бе избита от Иса, но попадна на крака на тарана, вкарал за втори път в двубоя. При гола Иван Дюлгеров контузи Цветомир Панов и това налови принудителна смяна, при която дебют за Черно море записа и Калкан.  

Три минути преди почивката дойде и нов удар за тима на Илиан Илиев. Росен Стефанов сбърка при опита си да изнесе топката, която бе отнета от Секо, който напредна дълбоко в половината на гостите, след което намери Якуб Пьотровски и капитанът на "зелените" я насочи в долния ляв ъгъл на вратата. 

За началото на второто полувреме дойде и дебютът на Ивайло Чочев с екипа на "орлите". Доскорошният лидер на ЦСКА 1948 замени Педро Нареси. Втората част започна с положение пред Падт, дошло след нова грешка на Фон Витри, позволило на Калкан да се озове очи в очи с вратаря на Лудогорец. Последва остър сблъсък, но дузпа не бе отсъдена, тъй като ВАР съдиите прецениха, че нидерландецът пръв е играл с топката.  

Андреас Калкан нацели и гредата в 50-ата минута, след като бе изведен по перфектен начин от Иса. Последваха минути, в които "моряците" доминираха, а домакините нямаха подобна необходимост заради сериозния аванс. 

10 минути преди края и Дюлгеров впечатли със спасяване, парирайки с една ръка изстрел на Неделев от фаул. В сетния миг на срещата Калкан имаше нов шанс да се разпише, но и този път мерникът му не бе точен. След това с пропуск се отчете и Атанас Илиев, а в крайна сметка след почивката попадение не падна. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети