Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Лудогорец победи Рома в Разград

Спорт

Лудогорец победи Рома в Разград

Лудогорец победи Рома в Разград - Tribune.bg
Снимка:

Българският шампион Лудогорец постигна историческа победа с 2:1 над Рома в първия мач за двата отбора от група С на Лига Европа.

Разградчани надвиха римските „вълци“ на Жозе Моуриньо с гол на дебютиралия от пейката бразилец Нонато 2 минути преди края на редовните 90.

Те откриха пред пълните трибуни на стадион "Хювефарма Арена" чрез друг кариока – Каули Оливейра, в 72-ата минута, ала резервата на гостите Елдор Шомуродов изравни в 86-ата.

Въпреки това момчетата на Анте Шимунджа не се примириха и стигнаха до успех над мултимилионната селекция на Специалния.

Той заложи на най-доброто, с което разполага и атаката бе поведена от Андреа Белоти и Пауло Дибала, в средата на терена действаха опитният Неманя Матич и капитанът Лоренцо Пелегрини, докато в средата на тройката централни защитници бе заложено на Крис Смолинг.

Въпреки това Лудогорец имаше страхотна възможност да открие резултата.

Още в 3-ата минута домакините имаха претенции за дузпа заради игра с ръка в наказателното поле, но главният съдия Крейг Поусън от Англия не ги уважи.

Секунди след това Кирил Десподов бе изведен зад защитата на „вълците“ още в централната част на терена и стигна до пеналта, но опита нещо средно между удар и подаване към Бърнард Текпетей, а последният се размина на сантиметри от гола.

В 11-ата минута именно Текпетей получи хубав пас, ала Кристанте се намеси решително. След това Рома пое инициативата, но трудно стигаше до чисти голови положения.

В 35-ата минута италианците удариха греда, след като Джанлука Манчин засече с глава центриране от корнер, но нямаше късмет.

Последваха блокирани изстрели на Дибала и Десподов, за да дойде почивката при нулево равенство.

Втората част започна с отлична възможност за Рома, след като Андреа Белоти излезе сам срещу стража на Лудогорец. Нападателят опита да прехвърли Серджио Падт, но прехвърли и вратата.

В 51-ата минута Дибала отправи мощен шут от воле, ала право в ръцете на Падт.

Седем минути по-късно Якуб Пьотровски стреля от дистанция, но Свилар спаси. Последваха смени и в двата състава, за да се стигне до 72-ата минута, в която Лудогорец откри резултата.

В центъра на терена Фон Витри пропусна елегантно топката към Каули и бразилецът бе оставен да напредне необезпокояван към наказателното поле на Рома, за да може от 20-иа метра да стреля много точно в долния ъгъл и да даде аванс на "орлите" – 1:0.

Гостите реагираха на попадението и в 84-ата минута поискаха дузпа, но съдията отсъди корнер, след който защитата на домакините не бе добре подготвена, ала за нейно щастие капитанът Лоренцо Пелегрини стреля отблизо с глава покрай вратата.

Четири минути пред края Рома изравни, след като именно Пелегрини центрира в наказателното поле, а резервата Елдор Шомуродов се разписа с глава – 1:1.

После обаче на сцената излезе друг футболист, появил се от пейката. Дебютиралият за Лудогорец нов бразилец Нонато ознаменува с решително попадение първото си появяване пред публиката на разградчани, след като финтира съперник и с диагонален изстрел донесе паметната победа на „орлите“.

Тя бе първа в групите на Лига Европа от октомври 2019 година, когато разградчани надиграха като гости унгарския Ференцварош. Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо, който през май изведе тима до трофея в Лигата на конференциите, пък допусна загуба от български тим за пръв път в кариерата си.

ЛУДОГОРЕЦ - РОМА 2:1
1:0 Каули (72)
1:1 Шомуродов (86)
2:1 Нонато (88)


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети