Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Лудогорец победи ЦСКА и се завърна на върха

Спорт

Лудогорец победи ЦСКА и се завърна на върха

Лудогорец победи ЦСКА и се завърна на върха - Tribune.bg

Шампионите победиха с 1:0 на "Армията"

Лудогорец сломи с 1:0 ЦСКА в голямото дерби на 28-ия кръг в efbet Лига и измести "армейците" от върха на класирането. В пряк сблъсък, който играе огромна роля за съдбата на титлата и изпълнен от много драма и критични моменти, разградчани успяха да вземат трите точки на препълната "Българска армия" след пореден ключов гол на Игор Тиаго. 

В началните минути ЦСКА подходи изчаквателно. Домакините дадоха инициативата на съперника, който не успя да застраши вратата на Густаво Бусато. Играта беше и понакъсана заради намеса на медицинските щабове.

В средата на първото полувреме в рамките на 60 секунди ЦСКА пропусна два страхотни шанса да поведе. Първият се откри пред Дюкенс Назон. Хаитянинът овладя в наказателното поле, успя да се обърне и стреля от малък ъгъл – много неточно. Топката се разходи успоредно по аутлинията и почти излезе в тъч. Тибо Вион я догони и върна напрежението пред Серджио Падт. Защитник на гостите се размина с топката и Браян Морено овладя на гърди. От чиста позиция стреля. Топката лизна десния страничен стълб, но излезе в аут.

Минутка по-късно Тобиас Хайнц беше изведен с дълго подаване зад защитата на „орлите“. Халфът се пребори и навлезе в наказателното поле. Ударът му по земя обаче беше крайно разочароващ.

Половин час след началото топката беше върната спорно към Падт. Вратарят изпревари Браян Морено, но беше изритан от футболиста на ЦСКА. Наложи се намесата и на двата медицински щабове. Морено получи жълт картон за грубото си закъсняло влизане.

В 51-вата минута реферът Георги Кабаков взе странно решение. При една контраатака Якуб Пьотровски беше повален от Юрген Матей. Топката остана във владение на гостите и трима футболисти излизаха сами срещу Бусато. Кабаков обаче реши да не дава авантаж, ами спря играта, за да покаже жълт картон на Матей.

Две минути по-късно феновете на ЦСКА запалиха множество факли. Заради дима играта беше спряна в продължение на няколко минути. В 76-тазд минута Кирил Десподов трябваше да изпълни корнер, но феновете зад флагчето започнаха да го засипват с различни предмети, което доведе до кратък разговор между Георги Кабаков и двамата треньори. Капитанът на Лудогорец пробва за втори път да изпълни удара, но отново беше замерян и това доведе до временно прекъсване на мача, като съдийската бригада се прибра в тунела.

След около 15 минути Кабаков се върна на терена. Заедно с делегата и полицията беше решено двубоят да се поднови от 66:45 минута, точно когато беше спрян.

Играта беше подновена с корнера, при който Десподов беше замерян с предмети. Отново капитанът на Лудогорец смело отиде да изпълнява и центрира. Защитник на ЦСКА изчисти в нов корнер от другата страна на вратата, пазена то Бусато. Десподов отиде да изпълни и центрира страхотно на далечната греда. Игор Тиаго изскочи зад гърба на защитник и от близко разстояние разстреля Бусато. Никакъв шанс за вратаря на ЦСКА.

В 77-ата минута Кирил Десподов проби по десния фланг, навлезе в наказателното поле и стреля с левия крак, но покрай целта. Бусато застина на място и само изгледа топката.

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев направи поредица от дефанзивни смени и затвори своя отбор. Видимо разградчани пазеха минималния си аванс. ЦСКА разиграваше пред наказателното поле на противника, но нямаше идея как да създаде опасност за вратата на Падт.

В 10-та минута на продължението ЦСКА изпълни корнер, топката беше изпратена по земя от Назон към вратата, но през гората от хора Падт спаси ключово.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети