Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Лудогорец пречупи Ботев Пд с гол в последната минута

Спорт

Лудогорец пречупи Ботев Пд с гол в последната минута

Лудогорец пречупи Ботев Пд с гол в последната минута - Tribune.bg
Снимка:

"Орлите" спечелиха с 2:1 двубоя в Разград

Лудогорец завърши редовния сезон в efbet Лига с домакинска победа с 2:1 над Ботев Пловдив. „Канарчетата“ откриха резултата в добавеното време на първата част, а автор на попадението бе Антонио Вутов. След почивката Вандерсон изравни, въпреки че при гола на бразилеца имаше засада. След редица пропуски на разградчани, логичното се случи в 90-ата минута, когато Жоржиньо донесе трите точки за тима на павел Върба. Така Лудогорец вече има преднина от 13 точки пред ЦСКА и Локо Пд, които играят днес от 21:00 часа. Ботев Пд остава на 9-ото място с 30 точки.

Двубоят в Разград започна с домакински натиск, но отбраната на „жълто-черните“ се справи отлично с първоночалната офанзива на Лудогорец.

В 21-ата Антон Недялков върна рисково назад към вратаря, Антонио Вутов опита да играе с топката, но остана под нея и реши да отклони с ръка, вкарвайки кълбото в мрежата, което бе видяно от рефера и Вутов получи жълт картон.

В ответната атака Работов изчисти с шпагат топката от краката на Чибота, който падна в наказателното поле и Волен Чинков отсъди дузпа. След бърза консултация с асистента си Димитър Димитров, главният рефер отмени решението си.

В 28-ата Неделев изведе технично Вутов в пеналта на „орлите“, той прати за втори път топката в мрежата зад Владо Стоянов, но пак голът бе отменен, този път заради засада.

Дяков изведе Сисиньо отдясно в 37-ата, бразилецът центрира остро в наказателното поле, Янко Георгиев плонжира и отклони топката в Каули, кълбото се върна и се получи нов рикошет във вратаря, но за щастие на гостите Фабио Бурбано успя с усилие да избие от голлинията.

При следващата атака на домакините топката бе центрирана от Чибота в пеналта, а Вандерсон се разколеба точно преди да нанесе удар и прати от няколко метра над вратата.

В добавеното време „жълто-черните“ шокираха шампионите. При атака отдясно Тонев пусна по земя за Балтанов, капитанът прати в наказателното поле, където Антонио Вутов вкара за трети път, като този път голът бе редовен.

В началото на второто полувреме Тодор Неделев можеше да огорчи за втори път разградчани, но след добро изпълнение на фаул, Владо Стоянов успя да избие.

В 57-ата минута „орлите“ стигнаха до изравнителен гол. Сисиньо центрира от десния фланг, а Вандерсон с точен удар с глава върна паритета. При подаването имаше засада, която обаче не беше маркирана от страничния рефер и Лудогорец се върна в мача.

Обратът можеше да стане пълен в 63-ата. При заучено положение от фаул се получи неразбирателство при „орлите“, но все пак кълбото стигна до Каули, който с плътен удар по диагонала нацели левия страничен стълб. Топката попадна в Дяков, той не реагира навреме и Балтанов изби в корнер, а капитанът на домакините имаше претенции за нарушение, което му е попречило да нанесе удар.

Клаудиу Кешеру направи сериозен пропуск и от няколко метра прати с глава в гредата в 84-ата, а минута по-късно Жоржиньо не се възползва от разбъркване в отбраната на Ботев и от десетина метра шутира силно над вратата.

Ботев оцеля и в 87-ата минута, когато при центриране от фаул топката бе засечена от Каули на линията на вратарското поле, но прати в аут.

Мощната офанзива на „орлите“ даде резултат в последната минута на редовното време. Вандерсон и Каули организираха светкавична атака по левия фланг, последва центриране за далечната греда, където Жоржиньо вкара с глава в опразнения ъгъл за крайното 2:1.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети