Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Лудогорец представи Шимунджа: Целта е титлата

Спорт

Лудогорец представи Шимунджа: Целта е титлата

Лудогорец представи Шимунджа: Целта е титлата - Tribune.bg
Снимка:

Новият наставник на Лудогорец - Анте Шимунджа, говори по всички най-интересни теми около клуба по време на пресконференцията по повод официалното му представяне.

Специалистът подчерта, че първостепенната му цел е спечелването на шампионската титла.

„Пожелавам здраве на всички. Живеем в много странни времена, така че пожелавам здраве на първо място. Радвам се, че Лудогорец избра мен и екипа ми. Имаме цел да сме шампиони в края на сезона и това е единствената ни мисъл за момента. След това ще мислим за следващите стъпки", започна Шимунджа.

„Обещавам, че ще работим здраво и ще дадем всичко за Лудогорец. Надявам се, че и играчите ще поемат тази информация. Ще ви представя моите помощници, които оформят екипа ми. Радвам се, че ще започна работа с играчите“.

„Не е въпрос към мен, а по-скоро към ръководството. Играхме срещу Лудогорец и трябваше да анализираме клуба, имам информация по тази линия. Когато започнахме преговорите, започнах и да анализирам играчите. Друго е да се срещна с тях на живо, разбира се, но имам достатъчно информация и благодаря на хората, които ми помогнаха да я набавя“.

„Времената се менят. Баща ми е от Сплит и първата ми любов е футбола, въпреки че съм роден в Марибор. Но и да, умея да карам ски, доста добре (смее се)“.

„Не бяха бързи преговорите. Беше ми интересно обаче да работя с клуб с подобни амбиции и с толкова силни играчи. Когато бях начело на Мура, разликата в класата наистина беше голяма. Основната ми цел с Лудогорец е да прогресирам възможно най-бързо с тима. Първата крачка е титлата, по-късно ще говорим и за другото“.

„Да, имаме нужда от попълнения. Скаутското звено работи здраво и ни дава информация. Надявам се съвсем скоро да имаме информация за вас. Търсим играчи на всички позиции“.

„Да, предлагал съм играчи, но господин Караманджуков трябва да сподели тази информация, ако реши. Не мога да разкривам повече“.

„Бях 4 и половина години в Мура, така че е нормално да не е лесно да се разделим. Клубът знаеше, че съм амбициозен треньор. Беше малко смущаващо, когато започнахме преговорите, но накрая останахме приятели и се разделихме с добро“.

„Имахме разговори за академията в началото. Взех няколко млади играчи на лагера сега. Ще съм доволен да работя с младите и ще търся информация от ръководителите на школата. Надявам се да мога да интегрирам играчи в първия отбор. Това е важно за всеки клуб“.

„Мисля, че базата е много хубава. Трудно ми е да кажа дали е шампионска или европейска, но имам всичко от каквото се нуждаем. Ще направим леки корекции, разбира се“, продължи Шимунджа.

„Да, работил съм главно с местни играчи, но съм роден в Югославия, в която имаше много различни етноси, свикнал съм да работя с различни националности. Играл съм и из цяла Европа. Нямам проблем с чужденците в Лудогорец, всеки дава нещо различно на тима и това може да е само от полза. Важното е да работим за доброто на клуба“.

„Как се побеждава Конте? С дисциплина, здрава работа и амбиция“.

„Един от най-добрите играчи, с които съм работил, беше Маркуш Тавареш, който беше един от най-добрите играчи в Словения. Нямам проблем със звездите, защото те искат да печелят. Трябва да показват, че са звезди на терена и съм сигурен, че в Лудогорец има подобни играчи и че ще успеем да изведем най-доброто от тях, за да вървим напред“.

„Лудогорец е 10 поредни пъти шампион, но не е била такава ситуацията преди това. Във футбола всичко е възможно. Ще дадем най-доброто от себе си, така че съм длъжен да мисля позитивно и да гледам как може да вървим напред като клуб“.

„Мисля, че българското първенство е трудно. ЦСКА е традиционен клуб, който отново е силен, въпреки някои проблеми преди години. Те са близко до нас, но ще имаме трудни мачове и срещу другите опоненти. Ние сме най-добрият отбор, но трябва да работим здраво, за да останем там. Знаем, че всички ще искат да ни свалят от първото място", завърши той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати