Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Лудогорец разби Мура и продължава напред в Шампионска лига

Спорт

Лудогорец разби Мура и продължава напред в Шампионска лига

Лудогорец разби Мура и продължава напред в Шампионска лига - Tribune.bg
Снимка:

Лудогорец победи с 3:1 Мура и се класира за III квалификационен кръг на Шампионската лига.

Там българският шампион ще срещне гръцкия гранд Олимпиакос. С успеха „орлите“ си гарантираха мачове в Европа поне до Коледа.

Разградчани поведоха още в 4-ата минута чрез Пиерос Сотириу. Той се възползва от подаване на Икоко отдясно, Каули пропусна и кипърецът отбеляза с левия крак. В 26-ата минута напречната греда спаси домакините. След това пропуск от малък ъгъл направи Клепач. „Орлите“ отговориха чрез силен изстрел на Сантана, избит от стража на словенците.

В 43-ата минута и Каули проба своя мерник, но пак Обрадович бе на мястото си. Последва нов удар на Сотириу с глава, но в аут.

ПФК ПФК "Лудогорец"

След час игра Мура можеше да изравни чрез Клепач, но отлична намеса на Кристиян Кахлина предотврати гол. В 64-ата минута обаче и хърватинът не успя да спаси „орлите“. След атака отдясно топката стигна до Хорват, който отблизо вкара първия гол във вратата на Кахлина за сезон 2021/22.

Лудогорец можеше да поведе отново в 81-ата минута, но резервата Ману стреля слабо от чиста позиция. Секунди след това бившият играч на Фейенорд обаче не пропусна. Той получи пас от Каули и на празна врата реализира за 2:1. В 90-ата минута Бразилецът сложи точка на спора, правейки 3:1.

ПФК ПФК "Лудогорец"


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети