Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Лудогорец разби Славия и завоюва 11-та поредна титла

Спорт

Лудогорец разби Славия и завоюва 11-та поредна титла

Лудогорец разби Славия и завоюва 11-та поредна титла - Tribune.bg
Снимка:

Отборът на Лудогорец записа нов исторически рекорд у нас, спечелвайки за 11-та поредна година футболното първенство.

Тимът от Разград разгроми Славия в среща от 27-ия кръг на първата шестица и е недостижим на върха четири кръга преди края на сезона със спечелените до момента 67 точки. ЦСКА е на втората позиция с 53, Ботев Пловдим има 49 точки в актива си.

Двубоят в Разград започна спокойно, като гостите от София успяха да предоствратят типичния за Лудогорец домакински натиск в първите минути.

Така се стигна до 14-ата минута, когато шампионите получиха правото да изпълнят ъглов удар вляво от вратата на гостите. Доминик Янков центрира на близката греда, където Гьоко Зайков действа разсеяно и с глава прати топката в собствената си врата. Това е втори автогол на северномакедонския бранител в полследните два мача на „белите“, след като той си вкара автогол и срещу ЦСКА в първия полуфинал за Sesame Купа на България.

Две минути по-късно „орлите“ нанесоха втори удар по амбициите на Славия да вземе нещо от този мач. Доминик Янков показа добър поглед над играта и с диаголално подаване изведе Бърнард Текпетей на лявото крило. Атакуващият футболист си овладя топката в наказателното поле и с безпощаден удар по земя остави безпомощен Светослав Вуцов – 2:0.

Резултатът на „Хювефарма Арена“ стана класически в 22-ата минута. Тогава Вуцов изби една топка, но до нея стигна Текпетей. Той напредна по дясното крило и пусна пас по земя навътре. Между точката на дузпата и вратарското поле бе Матиас Тиссера, който се измъкна от опеката на бранител в бяло и с хубав удар прати топката в мрежата на гостите.

В следващите минути темпото на мача спадна и атаките към вратата на гостите намаляха драстично, като хората на Златомир Загорчич на свой ред опитаха да застрашат вратата на Серджио Падт, но без особен успех.
В 54-ата минута Бърдард Текпетей вкара втория си гол в срещата, бележейки за 4:0.

Гостите от Славия върнаха един гол в 78-ата минута. Мартин Петков изведе Бакеро, който не сгреши за 4:1.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Лудогорец
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети