Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Лудогорец с класика над беззъб Левски

Спорт

Лудогорец с класика над беззъб Левски

Лудогорец с класика над беззъб Левски - Tribune.bg
Снимка:

Моци, Чибота и Битон отбелязаха за разградчани

 Лудогорец разби с 3:0 гостуващия Левски и вече в 35-и пореден шампионатен мач е без загуба, доближавайки се само на една среща от рекорда на ЦСКА. Козмин Моци откри резултата в 26-ата от дузпа, а Чибота удвои в 66-ата.  В 75-ата Дан Битон показа добра техника и оформи крайния резултат за „орлите“, които след мача отпразнуваха деветата поредна титла. Преди първия съдийски сигнал публиката се сбогува с Марселиньо, който изигра 347 мача с разградани, в които отбеляза 98 гола. Неговият №84 ще бъде изваден от употреба в Лудогорец.

Иначе играта бе равностойна в първите минути на двубоя, като „орлите“ имаха лек превес в офанзивен план. В 16-ата Икоко центрира от десния фланг, отбраната на Левски не покри Вандерсон, който от воле засече паса, но Георги Георгиев бе покрил ъгъла си и спаси.

В 24-ата Вандерсон мина с лекота между няколко играчи в синьо и бе спрян с нарушение от Мартин Райнов, за което „орлите“ получиха правото да изпълнят дузпа. Козмин Моци бе точен от бялата точка и изведе своя тим напред в резултата.

В края на полувремето Деян Лозев пропусна да изравни от чиста позиция, но и бе маркирана засада.

Левски показа доста безидейна игра след почивката, предвид изоставането на столичани в резултата. В атаката на „сините“ липсваше нужната острота и те така и не застрашиха вратата на „орлите“.

В 66-ата минута Каули изведе на стрелкова позиция Чибота, който прати покрай излизащия вратар на Левски – 2:0.

Девет по-късно резервата Дан Битон нахлу в пеналта на гостите,  освободи се хитро от двама бранители и с точен удар оформи крайното 3:0.

Собственикът на Левски Наско Сираков наблюдаваше двубоя от трибуните, но не изчака последния съдийски сигнал и си тръгна по-рано от „Хювефарма Арена“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати