Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Лудогорец с нова победа в Турция, надви чехи с 3:1

Спорт

Лудогорец с нова победа в Турция, надви чехи с 3:1

Лудогорец с нова победа в Турция, надви чехи с 3:1 - Tribune.bg

Лудогорец постигна трети успех в Турция след заслужено 3:1 над Сигма Олмоуц. Родният шампион превъзхождаше чехите през всички 90 минути, а най-деен на терена бе Бърнард Текпетей. Ганаецът се отличи с гол и асистенция, отправи и няколко опасни удара към вратата на съперника. За тима на Георги Дерменджиев това бе трети двубой, в който възпитаниците му бележат 3 попадения след 3:0 над Олимпия Любляна и 3:1 над шампиона на Полша Раков. В събота е и последната контрола зад граница, съперник в който е чешкият Млада Болеслав. 

Двубоят започна с превъзходство на "орлите", които опитаха да се настанят трайно в половината на съперника. Първият удар дойде преди да са изминали 120 секунди, но бе уловен безпроблемно от вратаря на чехите. 

В 9-ата минута Бърнард Текпетей откри резултата с хубав удар от дистанция. Преднината на родния шампион се запази по-малко от 10 минути, когато Юлиш изравни. Нападателят на Сигма довкара на втора греда центриране от ъглов удар.

В 32-ата минута продължителна атака на чехите премина през Брайте, който продължи към Сингате, но ударът му попадна право в ръцете на Падт. Две минути по-късно Текпетей се отчете и с асистенция, след като остро центриране по земя от негова страна бе засечено с едно от Квадво Дуа за 2:1. До края на първата част нови положения пред една от двете врати не бяха създадени.

Втората част започна със скандал между Текпетей и Брайте, но в крайна сметка страстите бяха овладяни и не се стигна до по-сериозни разправии. Именно ганаецът имаше възможност да покачи на 3:1, след като бе намерен в наказателното поле, но изстрелът му от малък ъгъл не бе точен.

И отново Текпетей блесна с пробив в 71-ата минута, когато стигна чак до вратата на чехите, но се затвори и от нулев ъгъл стреля в тялото на плонжиралия страж на съперника. 10 минути преди края на срещата и Сигма организира хубава атака, но Падт внимаваше и успя да спаси коварен удар. 

В заключителните минути Дуа стреля опасно, но Мацик спаси. За да дойде моментът, в който блесна и класата на Джонатан Рик. Футболистът на Лудогорец се разходи в половината на чехите, след което с премерен удар не остави шанс на стража за 3:1.

ЛУДОГОРЕЦ - СИГМА 3:1

1:0 Текпетей 9

1:1 Юлиш 19

2:1 Квадво Дуа 34

3:1 Рик Джонатан 90

Лудогорец: 1. Серджио Падт, 16. Аслак Фон Витри, 24. Оливие Вердон, 61. Диниш Алмейда, 17. Сон - 6. Якуб Пьотровски, 30. Педро Нареси, 88. Тодор Неделев - 37. Бърнард Текпетей, 9. Квадво Дуа, 77. Кайо Видал

Сигма: 33. Мацик, 7. Брайте, 13. Слама, 19. Вращил, 20. Хватал, 25. Вентура, 27. Сингате, 38. Покорни, 39. Юлиш, 57. Новак, 77. Водханиел


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети