Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Лудогорец с рекордна 6-та Суперкупа

Спорт

Лудогорец с рекордна 6-та Суперкупа

Лудогорец с рекордна 6-та Суперкупа - Tribune.bg
Снимка:

Шампионът Лудогорец триумфира за Суперкупата на страната с дузпи след 2:2 в редовното време срещу носителя на Sesame Купа на България - Левски.

"Сините" се добраха до наказателните удари в добавеното време, но при изпълненията от 11-те метра бяха една идея по-неточни.

Двата тима започнаха малко по-предпазливо и не създадоха чисти положения в началото. Георги Кабаков бързо, бързо показа първия жълт картон в срещата на Хосе Кордоба за удар в лицето на Кирил Десподов в седмата минута.

В 14-ата минута Филип Кръстев проби опасно през центъра и изведе Илиян Стефанов сам срещу Падт, полузащитникът успя да прати топката в мрежата. Оказа се, че Стефанов е засада и попадението не бе зачетено.

В 22-ата минута Оливие Вердон извърши нарушение срещу Велтон, за което получи жълт картон, след което реагира бурно срещу решението на Кабаков, който отиде и го успокои.

Двубоят се наелектризира, като двата тима започнаха да влизат малко по-остро, което доведе до още два жълти картона в следващите три минути, като санкционираните футболисти бяха Андриан Краев и Бърнард Текпетей.

В 28-ата минута Левски проведе добро постепенно нападение, Георги Миланов центрира отдясно, топката рикошира в крака на Антон Недялков и кацна върху напречната греда. Левски продължи да е по-активният тим на терна и пробва ново нападение отдясно, а след центриране на Жереми Петрис Недялков изчисти в корнер.

В 37-ата минута Филип Къстев пробва късмета си от изключително сериозна дистанция от пряк свободен удар, но топката прелетя на сантиметри над напречната греда. Футболистите на Лудогорец продължиха да недоволстват бурно срещу картоните, които получават, като в 38-ата минута Якуб Пьотровски не бе съгласен с Георги Кабаков.

В 40-ата минута Левски пропусна златен шанс да поведе, след като при разбъркване в наказателното поле след корнер Хосе Кордоба прати топката към Роналдо, който шутира, Падт спаси, а Келиан ван дер Каап не успя да прати топката в мрежата при добавката.

Минута по-късно Лудогорец получи първия си шанс в срещата след далечен удар на Каули, който бе неточен. Левски излезе напред в 41-ата минута, след като Георги Миланов получи топката на границата на наказателното поле, откри си пространство за изстрел и не остави никакви шансове на Серджио Падт.

В 49-ата минута Игор Тиаго бе изведен сам срещу Пламен Андреев, младият вратар запази самообладание и не позволи на нападателя да го преодолее. Оказа се, че Тиаго е бил в засада. Пет минути по-късно Кирил Десподов преодоля технично Хосе Кордбоа и стреля от малък ъгъл, но Пламен Андреев успя да спаси с крак първата чиста възможност за Лудогорец.

В 88-ата минута Жереми Петрис навлезе в наказателното поле, падна след съприкосновение със Серджио Падт, но дузпа не бе дадена, въпреки претенциите на "сините" фенове.

Левски стигна до изравнително попадение във втората минута на добавеното време, след като при разбъркване в наказателното поле на Лудогорец Келиан ван дер Каап се оказа най-съобразителен и прати топката в мрежата на Падт, което прати развръзката в дузпи.

При тях Попов и Каули откриха с точни изстрели, но Марин Петков пробва изпълнение тип "Паненка", която Падт спаси. Рик Джонатан имаше шанс да даде аванс на Лудогорец, но Пламен Андреев беше на точното място и също спаси.

Последваха четири точни дузпи - на Кордоба, Сисиньо, Билал Бари и Тиаго. Така се стигна до петата дузпа на Левски, която Асен Митков стреля силно в долния ляв ъгъл, но Падт се намеси брилянтно. За Лудогоец всичко остана в ръцете на Вердон и той преодоля Андреев за крайния успех на разградчани.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети