Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Лудогорец се издъни и ЦСКА поведе с 4 точки

Спорт

Лудогорец се издъни и ЦСКА поведе с 4 точки

Лудогорец се издъни и ЦСКА поведе с 4 точки - Tribune.bg

Вижте подробности

Пирин (Благоевград) поднесе една от сензациите на сезона във футболния ни елит, след като победи шампиона Лудогорец с 1:0 насред Разград в мач от XXII кръг.

Единственото попадение на стадион „Хювефарма Арена“ реализира Преслав Йорданов от дузпа в добавеното време на първата част. Домакините могат да съжаляват, защото имаха куп добри положения за гол, но не ги използваха, а освен това пропуснаха шанса да се възползват от грешката на лидера ЦСКА в събота. Нещо повече, момчетата на Анте Шимунджа вече изостават с 4 точки от „червените“ и допуснаха едва втора загуба през сезона в efbet Лига, докато намиращият се в трудна ситуация заради оттеглянето на собственика си Пирин вече има 16 пункта и заема 14-ата позиция.

Капитанът на домакините Антон Недялков получи травма на загрявката и бе заменен принудително от Дени Групер, а дебют за шампионите направи дошлият преди дни Тодор Неделев, който бе титуляр.

Първи мач за представителния тим на гостите, и то с капитанската лента, пък записа младокът Мартин Бачев. Началните минути очаквано бяха за разградчани и още в 6-ата именно Неделев изведе Кирил Десподов по дясното крило. Последва центриране към наказателното поле, където Раи Насименто стреля, но много неточно. В 8-ата минута пък Пипа проби, ала Максим Ковальов пресече опита му да намери съотборник. Центриране на Десподов в 16-ата минута бе засечено от Игор Тиаго, но топката премина покрай гредата, а в 19-ата отново Пипа центрира, ала Ковальов се намеси. Впоследствие Пирин се съвзе и на свой ред опита да застраши вратата на Лудогорец като в 30-ата минута Чебрайло Макрецкис се озова сам срещу Серджио Падт, но не успя да го преодолее. Отговорът на домакините дойде 5 минути по-късно, след като Тодор Неделев намери Раи Насименто в наказателното поле. Бразилецът се обърна и прати топката с левия си крак към далечния ъгъл, но Ковальов спаси. Малко преди почивката Раян Сенхаджи изведе с дълго подаване Данило Кондраков, който бе спънат точно на линията на наказателното поле. Първоначално бе отсъдена засада, но след намеса на системата ВАР стана ясно, че такава няма и така Пирин получи дузпа. Зад топката застана Преслав Йорданов и хладнокръвно я прати в мрежата, за да открие резултата в добавеното време на първата част.

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа опита да освежи атаката на своя тим и на полувремето замени неубедителните Клод Гонсалвеш и Раи Насименто, включвайки в игра Педро Нареси и Спас Делев. С началото на второто полувреме шампионите вдигнаха темпото и обсадиха вратата на гостите от Благоевград.

В 67-а минута Десподов стреля отблизо, но Ковальов спаси, а в последвалото разбъркване никой от разградския отбор не успя да нанесе завършващ удар. Десетина минути по-късно влезлият като резерва Доминик Янков направи пропуск, след като от чиста позиция стреля над вратата.

После Неделев се оказа на стрелкова позиция в 84-ата минута на двубой. В наказателното поле на Пирин той отправи удар с десния крак, който обаче премина покрай десния страничен стълб на вратата.

Игор Тиаго бе изведен сам срещу Ковальов, който с плонж с глава изчисти топката, след което остана да лежи на земята. Главният рефер Ивелин Занев спря играта в 85-ата минута, след което последва напрежение между футболистите на двата отбора и се стигна до масови сблъсъци. Съдията обаче овладя положението, а Максим Ковальов остана в игра.

Въпреки 10-те минути добавено време, домакините не можаха да стигнат поне до изравнителен гол и така в крайна сметка трябваше да се примирят с поражението.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Лудогорец

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети