Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Лудогорец се включва в кампания за борба с множествената склероза

Спорт

Лудогорец се включва в кампания за борба с множествената склероза

Снимка:

"Орлите" ще подкрепят кампанията „Заедно на терена” на Фондация „Множествена Склероза България”, съобщиха от клуба.

Това е уникална инициатива, която цели да привлече общественото внимание върху проблемите на пациентите с Множествена склероза и Миастения гравис, като посредством Фондацията да помогне за решаването им.

Актуални кампании на Фондацията са: ”Психологическа подкрепа за хората с МС и МГ и техните близки" (в момента се провежда онлайн ежеседмично), Информационната кампания „МС не е присъда”, която има за цел да запознае обществото със заболяването, да спомогне хората с диагноза да бъдат интегрирани и приемани от останалите, „Заедно към върха”, която е единствена по рода си кампания, проведена съвместно с доброволци от сдружение „Към върха” и цели да предложи отмора сред природата на всички пациенти, като е предвидена помощ за тези, които са трудно подвижни, „Невролозите идват при вас”, кампания, която дава достъп на пациентите, живущи градове на България, в които няма специалисти и кабинети по МС, да получат отговори и консултации от водещите невролози в страната. (Кампанията по настоящем е стопирана поради епидемичната обстановка и невъзможността да се събират групи от хора, но ще се поднови при първа възможност). В близките дни ще е факт и програма за рехабилитация в домашни условия, която беше разработена в контекста на пандемията.

Хората със споменатите по-горе две диагнози са в непрекъснат двубой с болестта, точно както са отборите на терена. Много често той дава превес, но важното е да останем хора, защото всички заедно, дори и не само на терена, можем да намалим сивотата в живота на хората с диагноза. "Използвайки тази спортна трибуна и голямата аудитория, се надяваме на финансова подкрепа за реализацията на идейните си проекти, с които знаем и вярваме, че можем да подобрим качеството на живот на много от нас", казват от Фондация "Множествена склероза България".  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още