Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Лудогорец спечели деветата си поредна титла

Спорт

Лудогорец спечели деветата си поредна титла

Лудогорец спечели деветата си поредна титла - Tribune.bg

"Орлите" изравниха рекорд на ЦСКА

Лудогорец изравни рекорда на ЦСКА от девет поредни титли на България, постигнат от "червените"в периода 1954 - 1962 година. Това стана факт, след като тимът от Разград победи с 2:1 Берое и се откъсна на 14 точки пред втория, който по ирония на съдбата е именно ЦСКА. До края на сезона в efbet Лига остават четири кръга.  Шампионите се нуждаеха от обрат, за да празнуват поредния си трофей. Каули и Чибота се разписаха в разстояние на по-малко от 120 секунди, след като Фал беше извел гостите напред в резултат.

Първата опасност бе пред вратата на гостите. Тя дойде във втората минута, когато центриране в наказателното поле беше пропуснато от Вандерсон, но миг преди Марселиньо да нанесе удар бранител изчисти топката в корнер. След четвърт час игра и Берое стигна до голово положение. Мерло бе близо да реализира след центриране от корнер, но ударът му с глава профуча покрай лявата греда.

В 22-ата минута Анисе шутира по земя от 22 метра, но Перниш улови. Шест минути по-късно Берое откри резултата чрез Алиун Фал. Тогава той получи чудесно дълго подаване, пребори се с Терзиев и шутира от  в далечния ъгъл на Владислав Стоянов за 1:0!

Резултатът остана непроменен до полувремето и реакцията на Павел Върба не закъсня. На почивката той извади Абел Анисе за сметка на голмайстора на отбора Клаудиу Кешеру.

Натискът на разградчани стана още по-свиреп след тази промяна и след почти час игра Марселиньо стреля, Душан Перниш изби в гредата, а добавката на румънеца беше неточна.

Малко след това логичното се случи и Лудогорец изравни. Берое сбърка при изнасянето, Вандерсон върна назад към Каули Оливейра, който финтира противник и с хубав удар от пеналта по земя с левия крак се разписа за 1:1!

120 секунди по-късно пълният обрат беше факт. Мавис Чибота проби по десния фланг, навлезе в наказателното поле, където се подигра със защитата на Берое и с техничен шут оформи крайния резултат.

В 80-ата минута резервата Кешеру се разписа след добавка, но голът беше правилно отменен за засада. До края Перниш улови удар на Антон Недялков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати