Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Лудогорец взе Суперкупата на България след разгром над ЦСКА

Спорт

Лудогорец взе Суперкупата на България след разгром над ЦСКА

Лудогорец взе Суперкупата на България след разгром над ЦСКА - Tribune.bg
Снимка:

Лудогорец спечели за рекорден пети път Суперкупата на България!

Това стана факт, след като шампионите разгромиха ЦСКА с 4:0 на националния стадион „Васил Левски“.

Преди срещата двата отбора имаха по 4 трофея във витрините си, а разградчани бяха с една победа над „червените“ от 2018 г. насам, както и с един успех срещу Любослав Пенев като треньор.

Те обаче триумфираха в събота след две груби грешки на „армейците“ и 4 асистенции на бившия им футболист Кирил Десподов.

Точни след негови отигравания бяха Алекс Сантана (29), Доминик Янков (41), Пиерос Сотириу (49) и резервата Мавис Чибота (84), а официални дебюти за ЦСКА записаха летните попълнения Яник Уайлдшът, Йоан Баи, Хамза Чатакович и Жуниор Нзила.

LAP.bgLAP.bg

„Орлите“ започнаха по-добре срещата и отбелязаха гол още в 14-ата минута. Тогава Игор Пластун засече с глава центриране от корнер, след което ЦСКА дори изпълни център, но впоследствие играта бе спряна за намеса на ВАР. Главният съдия Ивайло Стоянов прегледа ситуацията и отмени попадението заради нарушение в атака на защитника срещу Жорди Кайседо.

Въпреки това Лудогорец овладя инициативата и след пропуск на Пиерос Сотириу в 21-ата минута, както и един шут на Федерико Варела секунди преди това, успя да открие в 29-ата.

Тогава Кирил Десподов бе оставен непокрит на фланга и намери с отлично центриране Алекс Сантана, който засече отблизо с глава и даде аванс на „орлите“.

ЛудогорецЛудогорец

Той се запази до 41-ата минута, когато Жеферсон сгреши при изнасянето на топката. Доминик Янков я овладя, направи двойно подаване с Десподов, а после с атрактивно воле не остави шансове на Густаво Бусато – 2:0.

При този резултат дойде и почивката, след която Любослав Пенев опита да промени нещата с двойна смяна. Това обаче не се получи, тъй като Лудогорец продължи да е по-активен на терена.

Първо Жеферсон изби от голлинията опасен удар на Антон Недялков в 47-ата минута, но в 49-ата прошка нямаше. Тогава се стигна до нова грешка на „червените“, този път дело на вратаря им Бусато. Той напусна наказателното си поле, за да изчисти една топка, но я прати право в тялото на Десподов, а след рикошета тя стигна до Пиерос Сотириу и нападателят нямаше как да сгреши – 3:0.

Последваха промени в двата състава и спад на темпото, тъй като двата тима видимо изпитваха затруднения заради горещото време в София, което доведе до прекъсване на срещата за освежаване на футболистите.

След това наставниците извършиха още няколко промени, за да спестят силите на част от тях за европейските битки през седмицата, а в 84-ата минута резервата Мавис Чибота оформи крайния резултат, засичайки хитър пас на Десподов.

В добавеното време на мача пък резервата Георги Йомов бе изгонен заради втори жълт картон.

Така Лудогорец разгроми „червените“ и вече мисли за гостуването на Мура в мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига в сряда. Ден по-късно ЦСКА приема Лиепая за старта си в пресявките на Лигата на конференциите.

ЛудогорецЛудогорец

В неделя пък двата отбора започват новия сезон в efbet Лига. Разградчани играят срещу Локомотив в Пловдив, докато „армейците“ имат визита на ЦСКА 1948.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Гриша Ганчев Само БОТЕВ / ПЛОВДИВ /, това е истинския отбор на България.
18.07.2021 04:38 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати