Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Лудогорец загуби първата битка с Динамо Загреб

Спорт

Лудогорец загуби първата битка с Динамо Загреб

Лудогорец загуби първата битка с Динамо Загреб - Tribune.bg
Снимка:

Шампионът на България допусна поражение с 1:2 от хърватския първенец Динамо Загреб в първи мач между двата отбора от третия квалификационен кръг за груповата фаза на Шампионска лига.

Двата отбора изиграха изключително скоростна среща, макар да се намират в началните етапи от сезона, но два гола в рамките на три минути през първата част спомогнаха на „модрите“ да запишат успех при визитата си на „Хювефарма Арена“. Дино Перич откри резултата в шестата минута, а по-малко от 180 секунди по-късно Серджио Падт си вкара автогол за 2:0 за Динамо Загреб.

И макар шокът за „зелените“ да беше много сериозен след двата бързи гола, то в 21-ата Бърнард Текпетей се разписа от трудна ситуация и намали пасива на родния шампион. След това Лудогорец заигра далеч по-уверено с топката, докато хърватите разчитаха на контраатаки, които бяха лимитирани до минимум. На няколко пъти стражът на „модрите“ Доминик Ливакович правеше солидни спасявания, а в десетата минута реферът Джунейт Чакър стана обект на сериозна тема на разговор. Тогава Димо Перич задържа с дясната си ръка откъсващия се сам срещу Ливакович – Пиерос Сотириу, но реферът от Турция не отсъди нищо в тази ситуация, макар да трябваше бранителят на гостите да бъде изгонен от терена.

През втората част кипърският нападател на разградчани нацели напречната греда на Динамо, но натискът на Лудогорец в крайна сметка не успя да се материализира във втори гол в тяхната сметка през втората част. Лудогорец завърши мача с 15 удара, 4, от които точни, докато Динамо имаше 8, като два от тях бяха точни и голови в случая.

Ответната среща в Загреб на „Максимир“ е следващия вторник – 9-и август.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп