Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Лудогорец загуби първия мач срещу Интер

Спорт

Лудогорец загуби първия мач срещу Интер

Лудогорец загуби първия мач срещу Интер - Tribune.bg
Снимка:

"Орлите" отстъпиха с 0:2 в Разград

Лудогорец отстъпи с 0:2 на Интер в първия 1/16-финал от турнира Лига Европа. Двубоят на „Хювефарма Арена“ мина под диктовката на италианския гранд, който можеше да спечели срещата с по-сериозен резултат, но на два пъти гредите спасиха тима на Павел Върба. В 71-ата минута Кристиан Ериксен разпечата вратата на Лудогорец с прецизен удар извън пеналта. Срещата бе „дебютна“ за ВАР в България, като видеосистемата влезе в употреба в добавеното време на втората част, когато бе маркирана игра с ръка на Абел Анисе, за което реферът отсъди дузпа. Ромело Лукаку бе точен от бялата точка, оформяйки крайното 0:2.

Реваншът на „Джузепе Меаца“ е на 27 февруари от 22:00 часа.

Двубоят на „Хювефарма Арена“ започна с натиск на гостите, които още във втората минута имаха отлична възможност да поведат в резултата. Моузес центрира отдясно, отбраната на „орлите“ не бе добре подредена и само полета на топката, която попадна в Бираги, той отправи удар от 10-ина метра, но бранител отклони в корнер.

В 9-ата минута Марселиньо получи в пеналта на гостите, опита да преодолее Ранокия, но капитанът на италианския тим успя да изчисти в корнер.
Интер продължи да пресира домакините и бе по-дейният в атака, като освен това „нерадзурите“ бяха безупречни в дефанзивен план и не позволиха на разградчани да притеснят Даниеле Падели.

В 22-ата минута Абел Анисе направи сериозна грешка - топката бе избита от краката му от Лаутаро Мартинес, аржентинецът обаче бе изпреварен от Георги Терзиев, след което нападателят на Интер извърши нарушение, санкционирано с жълт картон.

Интер продължи да напада предимно по десния фланг, като в 25-ата минута, при поредната си атака през зоната на Антон Недялков, Моузес центрира в налазателното поле, Бираги засече от движение, но в обсега на Пламен Илиев, който опази мрежата си суха.

В 29-ата Кристиан Ериксен бе намерен в наказателното поле на „орлите“, датчанинът овладя на гърди, но топката му избяга и Пламен Илиев излезе да улови.

Пресата на Интер продължи и след почивката, като в 50-ата минута късметът покри „орлите“ при атака на гостите. Моузес центрира по земя за Санчес, чилиецът нанесе техничен удар с пета, Григоре отклони леко кълбото, което се отби в гредата и излезе в корнер.

В следващата атака Лаутаро Мартинес пробва далечен удар и малко не му достигна да порази целта.

Швиерчок бе изведен добре отдясно в 57-ата, но Борха Валеро блокира подаването на нападателя.

В 63-ата Ериксен отправи много опасен удар от воле, който Пламен Илиев успя с плонж да парира.

В 69-ата Антон Недялков опита изненадващ удар от сериозна дистанция, а топката мина опасно близо до гредата.

В 71-ата минута Интер поведе. При продължителна атака на гостите топката бе пусната към Ериксен, който с точен удар от дъгата прати в мрежата на Лудогорец.

Две по-късно Лукаку организира бърза контра за Интер, комбинира с Ериксен, а датчанинът завърши нападението с мощен шут, след който топката разтресе напречната греда.

В добавеното време гостите изпълниха корнер, при който Д`Амброзио се размина с топката на далечната греда. Ситуацията обаче бе разгледана с ВАР, който бе използван за първи път на родна земя, при което бе отсъдена дузпа за игра с ръка на Анисе. Лукаку изпълни точно наказателния удар за крайното 0:2.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети