Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Лудогорец записа второ поредно реми в efbet Лига

Спорт

Лудогорец записа второ поредно реми в efbet Лига

Лудогорец записа второ поредно реми в efbet Лига - Tribune.bg
Снимка:

"Орлите" направиха 1:1 у дома с Черно море

Лудогорец записа второ поредно равенство в шампионата, след като завърши 1:1 с гостуващия в Разград Черно море. Варненци откриха в края на първата част чрез Фхд Актау (43), като успяха да удържат преднината си до 84-ата минута, когато Якуб Швиерчок оформи крайния резултат. В добавеното време Сисиньо изпусна нервите си и опита да ритне без топка Исмаил Иса, за което Георги Кабаков му показа директен червен картон.

Варненци можеха да открият резултата още в 4-ата минута, ако Родриго бе успял да засече подаване отляво на Актау.

В 12-ата Недялков намери Кешеру в пеналта, румънецът продължи по земя за Лукоки, който от трудна позиция нанесе удар, париран с усилие от Митрович.

Нов шанс за „моряците“ се откри в 19-ата минута – Актау центрира добре отляво, Исмаил Иса влизаше на скорост, но от няколко метра отклони неточно в аут.

„Орлите“ задържаха топката повече и бяха много по-активни в атака, докато гостите разчитаха на бързи контраатаки.

В 29-ата Лукоки нанесе неточен удар с глава, а шест по-късно Марселиньо направи сериозен пропуск и би в аут от чиста позиция.

В 43-ата минута футболистите на Илиан Илиев наказаха разградчани за пропуските след бърза атака. Родриго центрира от десния фланг, Исмаил Иса се размина с топката, но кълбото стигна на далечната греда до Фахд Актау, който бе непокрит и от малка дистанция прати в опразнения ъгъл на вратата за 1:0.

Очаквано Лудогорец започна много офанзивно второто полувреме, като „орлите“ се задържаха за дълги периоди в половината на Черно море, докато варненци опитваха с епизодични контри да увеличат преднината си.

В 60-ата минута Джоди Лукоки стреля от около 12-13 метра, но топката се отклони в тялото на футболист на Черно море и мина малко над целта.

Домакинският натиск се засилваше с всяка изминала минута, а отбраната варненци удържаше щурма до 84-ата минута, когато резервата Якуб Швиерчок успя с прецизен удар по земя да върне „орлите“ в мача.

Футболистите на Станислав Генчев продължиха да атакуват, търсейки пълния обрат, но не успяха за втори път да матират отбраната на Черно море и вратаря Митрович.

Във втората минута от добавеното време Сисиньо бе изгонен с директен червен картон, след като опита да изрита Исмаил Иса без топка.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети