Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. „Лъвиците“ срещу САЩ, Русия, Тайланд и Азербайджан на световното

Спорт

„Лъвиците“ срещу САЩ, Русия, Тайланд и Азербайджан на световното

Лъвиците срещу САЩ, Русия, Тайланд и Азербайджан на световното - Tribune.bg
Снимка:

Първата среща е в неделя сутринта в Осака

Волейболните ни националки ще спорят със САЩ, Русия, Тайланд и Азербайджан за първото място на група F на световното първенство по волейбол в Япония. Двубоите от тази група ще се играят в Осака, съобщава Новспорт.

Във втората фаза се формират две групи по осем тима, съответно Е и F, като в едната попадат първите четири от класирането в групите А и D, а в другата първите четири от групите B и C. Всички отбори влизат в съответния поток с актива си от победи, загуби, геймово съотношение и точки записани от първата фаза на шампионата.

„Лъвиците“ стартират срещу действащия световен шампион САЩ в група F в Осака. Двубоят е на 7 октомври (неделя) от 07:25 часа (б.в).

Следващата среща изправя волейболистките ни срещу Русия, като мачът е на 8 октомври (понеделник), в ранни зори от 04:40 ч (б.в). На 9 октомври отборите почиват.

На 10 октомври "лъвиците" се изправят срещу Тайланд от 07:25 ч (б.в). Тимът ни завършва участието си в тази група с двубой срещу Азербайджан, който е в ранната утрин на 11 октомври - 04:40 часа (б.в).

Междувременно стана ясно, че наши националки са на челни места в класациите на ФИВБ след първия етап на световното първенство в Япония. Центърът Христина Русева е пета сред състезателките на своя пост. Хриси е реализирала 0,82 блокади на гейм от 60 опита (в 5 мача). Лидер е италианката Анна Данези с 1,12 блока, Ирина Корольова и Ирина Фетисова са съответно с 1,11 и 0,89. 

В класацията на изпълнителите на сервис Нася Димитрова е шеста с 10 аса (0,59 средно на гейм). Първа в подреждането е Саманта Брисио от Мексико с 12 директни точки от начален удар (0,75 на гейм). Азерската звезда Полина Рахимова и германката Луиза Липман са на втора и трета позиция - с 0,71 и 0,69. В останалите класации няма българско присъствие в топ 10.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети