Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Мачове на национални отбори чак догодина, прогнозира вицепрезидент на ФИФА

Спорт

Мачове на национални отбори чак догодина, прогнозира вицепрезидент на ФИФА

Мачове на национални отбори чак догодина, прогнозира вицепрезидент на ФИФА - Tribune.bg
Снимка:

Така плейофът между България и Унгария не е ясно дали ще се проведе тази година

Международният футбол на ниво национални отбори може да не се завърне до края на тази година поради глобалната криза с коронавируса, заяви вицепрезидент на ФИФА.

Виктор Монталяни, който е и президент на Федерацията на Северна и Централна Америка и Карибите (КОНКАКАФ) е начело на работна група на Международната футболна централа, която е концентрирана върху проблемите, които предизвиква вирусът върху футболния календар. ФИФА вече отложи международните мачове през март и юни, и Монталяни сподели, че срещите, насрочени за международните прозорци през септември, октомври и ноември също са под заплаха от отлагане.

Така плейофът за европейското първенство между България и Унгария вече беше отложен на два пъти и не е ясно дали ще се проведе тази година.

Запитан от Асошиейтед Прес дали националните отбори ще играят до края на 2020, той отвърна: „Аз лично смятам, че това може да бъде предизвикателство, не толкова заради здравните проблеми по света, колкото заради пътуванията, веднъж щом обстановката се нормализира. Смятам, че домашните първенства са приоритет. Септември все още съществува като вариант, но не мога да гарантирам в момента провеждането на срещи на представителните тимове тогава“, започна той.

Монталяни добави, че не вижда как феновете ще се завърнат скоро по стадионите, за да подкрепят любимите отбори. „Ако получим зелена светлина да изиграем футболен мач, дълбоко се съмнявам, че първата среща ще бъде с привърженици. Просто не го виждам на този етап, това ще бъде огромен риск. Мисля, че ще покажем необходимото търпение в случая, за да може после да се радваме пълноценно както на клубния, така и на националния футбол“, завърши вицепрезидентът на ФИФА./БНР


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати