Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Малката голяма Стиляна Николова с пореден триумф - този път на Европейската купа

Спорт

Малката голяма Стиляна Николова с пореден триумф - този път на Европейската купа

Малката голяма Стиляна Николова с пореден триумф - този път на Европейската купа - Tribune.bg
Снимка:

Стилияна Николова спечели индивидуалния многобой на Европейската купа по художествена гимнастика в Баку, Азербайджан, а Боряна Калейн финишира на четвърто място.

Надпреварата се проведе по нов и експериментален начин, наречен "Крос битки", в който има директни елиминации между участничките. Двете ни представителка се представиха много силно и достигнаха полуфиналите, където се изправиха една срещу друга със своите съчетания на бухалки. В крайна сметка Николова надделя със съвсем малко - 34.250 точки срещу 34.100.

Във финала Николова победи италианката София Рафаели в съчетания на лента, за да грабне титлата, докато в малкия финал Калейн отстъпи на Дария Атаманов (Израел), също на лента. България беше единствената страна с две участнички в топ 4.

Ансамбъл-жени зае четвърта позиция в многобоя на Европейската купа. Вторият състезателен ден на първата в историята Европейска купа стартира с квалификации/многобой при ансамблите. България е представена в азербайджанската столица от ансамбъл-жени в състав: Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева.

Отличен старт за грациите на Весела Димитрова и Ясена Стойнева със съчетанието с 5 обръча, в смесено съчетание за съжаление допуснаха сериозни грешки и с общ актив от 66.900 (37.750 на 5 обръча и 29.150 на 3 ленти + 2 топки), завършиха на четвърто място в класирането за многобоя.

Шампион в многобоя е ансамбълът на Израел с актив от 73.550 (38.400 на 5 обръча и 35.150 на ленти и топки). Сребърният медал е за ансамбъла на Италия със сбор от 71.700 (37.700 на 5 обръча и 34.000 на ленти и топки). Бронзът отиде при Азербайджан с 71.550 (37.550 на 5 обръча и 34.000 ленти и топки).

Два от два възможни финала за гимнастичките на България във финалния неделен ден.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети