Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ман Сити обърна ПСЖ и крачи към финала на Шампионската лига

Спорт

Ман Сити обърна ПСЖ и крачи към финала на Шампионската лига

Ман Сити обърна ПСЖ и крачи към финала на Шампионската лига - Tribune.bg

Пари Сен Жермен загуби като домакин на Манчестър Сити с 1:2 в първия мач от втория полуфинал на Шампионската лига.

Домакините поведоха в 15-ата минута с гол на Маркиньос. В 64-ата минута Кевин де Бройне изравни резултата, а в 71-ата Рияд Марез изведе гостите напред.

По-добрата игра на домакините и опасностите, които успяха да създадат в началото, даде резултат още в 15-ата минута, когато Маркиньос с глава засече центриране от ъглов удар неспасяемо - 1:0. Манчестър Сити отговори с голова възможност в 20-ата минута - след подаване Бернардо Силва насочи топката по посока на вратата, но Кейлор Навас внимаваше и спаси.

Парижани продължиха да са по-опасният състав и в 28-ата минута малко не достигна резултатът да бъде удвоен след нов корнер. След центриране отляво Паредес стреля с глава, но топката излезе в аут. В 41-ата минута парижани поискаха дузпа след сблъсък между Неймар и Марез в наказателното поле, но съдията Феликс Брих прецени, че няма как да посочи бялата точка за подобно нещо.

Англичаните показаха далеч по-добра игра през второто полувреме. В 64-ата минута резултатът бе изравнен - Кевин де Бройне отправи центриране в наказателното поле, той не успя да намери свой съотборник, но топката тупна коварно и излъга Кейлор Навас, за да се оплете в мрежата му. В 71-ата минута англичаните направиха и пълен обрат. От фаул пред наказателното поле, Рияд Марез стреля през стената и изненада Навас, който не успя да реагира, а трябваше за втори път за вади топката от мрежата си. В 78-ата минута Пари Сен Жермен остана с човек по-малко, след като Идриса Гай бе изгонен за грубо нарушение срещу Гюндоган и съдията Брих не се поколеба да го изгони.

Крайният резултат се запази до края - 1:2, а реваншът е следващата седмица.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати