Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Марин Чилич – петсетовият Терминатор

Спорт

Марин Чилич – петсетовият Терминатор

Марин Чилич – петсетовият Терминатор - Tribune.bg

Само 5 дни ни делят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година - тенис шоуто Sofia Open. Куп звезди от световния тенис елит пристигат в София и ще играят пред българска публика в „Арена Армеец" от 7 до 14 ноември. Страната ни е една от малкото в света, които ще имат честта да приемат турнир от календара на АТП след прекъсването на тура. И то какъв турнир?! Отново най-силният от категория АТП 250 за годината! Продължаваме рубриката "Звездите на Sofia Open 2020". Нека заедно се запознаем с любопитни факти за тях и да отброяваме с нетърпение дните до старта! 

Марин Чилич категорично е сред най-популярните и успешни тенисисти, които ще оставят следа в историята на Sofia Open. Хърватинът е притежател на впечатляващите 18 титли от турнири от световния тур, върхът на които е триумфът на US Open през 2014 г. (победа на финала над Кей Нишикори). През въпросния сезон Чилич спечели общо четири трофея. Освен титла от „Големият шлем“ близо двуметровият хърватин може да се похвали и с трофей от Мастърс 1000 сериите (Синсинати, 2016), както и такъв от отборната надпревара за Купа „Дейвис“ (2018 г. в последното издание на турнира в стария му формат).

Чилич има и участия в още два финала в турнири от Шлема – „Уимбълдън“ 2017 и Australian Open 2018, като и в двата случая отстъпи пред Роджър Федерер). След финала в Австралия достигна и до личен рекорд в ранглистата – №3 .

Чилич е рекордьор в любопитна и изключително престижна класация – 33 победи в петсетови двубои. Най-много от всички активни тенисисти!

Хърватинът се влюбва в тениса на 7-годишна възраст. Най-много обича да играе на тревна настилка, а за свои кумири определя сънародниците си Горан Иванишевич и Иван Любичич (в момента треньори на Новак Джокович и Роджър Федерер). Извън тениса се интересува най-много от футбол. Подкрепя седемкратния европейски клубен шампион Милан (Италия), а сред любимците му са бразилците Рикардо Кака и Робиньо, и двамата бивши звезди на „росонерите“.

Чилич напусна „Клуба на ергените“ през април 2018 г., когато каза „Да“ на любимата си Кристина Милкович. През януари тази година се роди и първото им дете – Балдо.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети