Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Марица даде гейм на Левски, Казанлък надигра Раковски след петгеймова битка

Спорт

Марица даде гейм на Левски, Казанлък надигра Раковски след петгеймова битка

Марица даде гейм на Левски, Казанлък надигра Раковски след петгеймова битка - Tribune.bg
Снимка:

Срещите бяха в група А на третия допълнителен турнир при жените

Отборите на Марица (Пловдив) и Казанлък се поздравиха с успехи в първите си срещи от група А на трети допълнителен турнр при жените, който се провежда в зала „Младост“ в Димитровград.

Волейболистките на Марица победиха Левски с 3:1 (25:12, 25:18, 23:25, 25:22) в първата среща за деня от програмата. Така шампионките загубиха първи гейм за настоящия сезон, но записаха седемнадесета поредна победа. С актив от 51 точки и 51:1 гейма, "жълто-сините" са убедителни лидери във временното класиране. Левски остава на второто място с 12 победи и четири загуби от 16 изиграни срещи.

Христина Вучкова стана най-резултатна за шампионките с 19 точки, от които 8 блокади. Следват Емилия Димитрова със 17 точки, която завърши втори пореден мач с пет аса и Кремена Каменова с 15 точки. Най-резултатна за Левски стана Мария Йорданова с 15 точки.

Страхотна петгеймова битка спечелиха волейболистките на Казанлък, които надделяха драматично над домакините от Раковски (Димитровград) с 3:2 (19:25, 25:15, 21:25, 26:24, 16:14) във втория мач за деня от група А. Двубоят продължи близо два часа и половина, като борбата бе за всяка точка. В тайбрека гостинките показаха повече психика и издърживост, като затвориха гейма с 16:14 и се поздравиха с крайния успех.

Така „розите“, водени от Борислав Крачанов отбелязаха осма победа, като с девет загуби и 20 точки заемат пето място във временното класиране. Димитровградчанки са шести също с 20 точки, но с 6 победи и 11 поражения.

На 28 февруари (петък) предстоят срещите от втория ден на допълнителния турнир, като от 16:00 часа съставът на Раковски излиза срещу Марица, а от 18:30 часа Казанлък се изправя срещу Левски.



Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати