Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Марица гони пета Купа на България в Пловдив

Спорт

Марица гони пета Купа на България в Пловдив

Марица гони пета Купа на България в Пловдив - Tribune.bg
Снимка:

Големият финал е на 18 април

Женският волейболен шампион Марица (Пловдив) е домакин на финалната четворка в турнира за Купа България, който също спечели предния сезон. 

Маричанки приемат надпреварата за първи път от 2012 година, когато вдигнаха първия си трофей в историята.

Срещите ще се играят в зала "Колодрума".

През този сезон форматът да надпреварата беше променен и четвъртфиналите се играха в две срещи на разменено гостуване.

Отборите, които се класираха за полуфиналите, оформят финална четворка, която ще определи новия носител на трофея.

За полуфиналите в турнира се класираха домакините от Марица (Пловдив), Берое (Стара Загора), Левски (София) и ЦСКА, припомнят от Българската федерация по волейбол.

Маричанки взеха 10-и трофей в клубната си история на 6 април, когато спечелиха Националната волейболна лига за пети пореден път.

Марица надигра на финалните плейофи Левски с 3:0 победи. Така пловдивчанки вече има пет спечелени шампионски титли (2015, 2016, 2017, 2018 и 2019), четири Купи на България (2012, 2015, 2017 и 2018) и една Суперкупата (2015).

Сега за втори път от 2012 година, когато Марица спечели финала срещу Левски с 3:0 гейма в зала "Олимпиада", тимът има възможност да вдигне трофей в Пловдив.

Шампионките защитават трофея си от предната година, когато победиха във финала Левски с 3:1 в Стара Загора. Маричанки отстраниха на четвъртфиналите Перун (Варна) с две категорични победи с по 3:0. Утре, от 20:00 часа в зала "Колодрума" представителките на "жълто-сините" ще играят срещу ЦСКА (София) във втория полуфинал в турнира.

Марица и ЦСКА ще се срещнат за трети път през този сезон, като преди това момичетата на Иван Петков надиграха с 3:0 и в двете срещи червените в двубои от редовния сезон в НВЛ.

Съдии на двубоя ще бъдат Борислав Йорданов и Ангел Ангелов.

В първия полуфинал утре, от 17:30 часа в зала "Колодрума" ще играят Берое (Стара Загора) и Левски (София) в повторения на полуфинала и в НВЛ. Съдии на срещата ще бъдат Любомир Сираков и Христо Янев.

Големият финал е на 18 април (четвъртък), от 18:30 часа в зала "Колодрума". Преди финала от 13:00 часа Марица U13 ще бъде домакин на турнира от регион "Тракия" в зала "Колодрума".


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати