Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Марица изпусна равностоен мач с Уралочка в Шампионската лига

Спорт

Марица изпусна равностоен мач с Уралочка в Шампионската лига

Марица изпусна равностоен мач с Уралочка в Шампионската лига - Tribune.bg
Снимка:

Родният тим изигра много равностоен мач в Екатерининбург

Марица (Пловдив) изигра равностоен мач като гост на руския гранд Уралочка-НТМК (Екатеринбург), в който малко не достигна за първи успех в Група Е на Шампионската лига. Все пак след драматично 2:3 (17:25, 25:18, 25:18, 22:25, 13:15) българските шампионки измъкнаха първата си точка в групата, при това срещу изключително реномиран съперник.

Силното начало на маричанки, което доведе до предимство с 5:2 не стъписа домакините и те бързо се върнаха в гейма и поеха контрол над резултата. Жълто-сините продължиха да се борят, но с по-добра игра най-вече на блокада Уралочка увеличи аванса си и Юлия Максимова с блокаут затвори гейма при 25:17. Александра Миланова, която влезе като резерва през първата част и остана на терена за втората, отново внесе свежест в играта на Марица. Пловдивчанки поведоха с 6:2 и 7:3 и, въпреки опитите на рускините отново да се върнат в гейма, Николай Карполь трябваше да ползва втората си почивка в гейма при 15:8 за българския тим. Момичетата на Владимир Орлов превъзхождаха съперника в атака, но в крайна сметка блокадата на Виктория Григорова оформи крайното 25:18.

Третият гейм бе равностоен до 7:7, след което на терена имаше само един отбор – този на Марица. Всичко се получаваше в играта на българския тим, като най-голямата разлика дойде от блокадата. Преднината на гостенките достигна 10 точки, но в крайна сметка геймът отново бе затворен при 25:18 от Вики Григорова, този път с атака през центъра. Както можеше да се очаква, последва силна реакция от страна на Уралочка. Либерото Даря Пилипенко предложи стопроцентово посрещане и атаката на Ксения Парубец заработи. Авансът на рускините достигна девет точки, но нашите нямаха намерение да се предават. Много силно включване направи завърналата се в игра Кремена Каменова и геймът постепенно се завърза при разлика от само две точки. За повече не стигнаха сили и Парубец с успешна блокада отбеляза за 25:22 и 2:2 гейма.

Уралочка успя да поддържа известен контрол върху резултата в решаващия пети гейм, но Марица не се отказа докрай. Алекс Миланова наниза шест точки и помогна на отбора си не само да догони съперника в резултата, но дори да излезе с точка напред. В решаващите моменти обаче нервите не издържаха. Тогава дойдоха и единствените три грешки на пловдивчанки в тайбрека – две от сервис и една от атака, но те се оказаха фатални за крайното 13:15 и изпуснатия огромен шанс за историческа победа на Марица като гост.

Топреализатори на мача станаха Алекзандра Холстън от Марица и Ксения Парубец от Уралочка с по 21 точки. Александра Миланова завърши с 18, а Виктория Григорова впечатли с пет от 12-те блокади на Жълто-сините. За най-полезен състезател в мача бе обявена разпределителката на победителките Татяна Романова.

Марица остана на последното четвърто място във временното класиране като единствен отбор без победа, но вече с актив от една точка.

В другия мач от групата в този кръг, френският РК Кан (Кан) надигра гостуващия руски тим на Динамо (Москва) с 3:0 (25:22, 28:26, 25:22) във вторник и застана непобеден в челото на класирането с осем точки от три мача, следван от Динамо с две победи и шест точки. Бившата маричанка Мира Тодорова отново бе една от най-добрите на терена и допринесе за неочаквания успех с шест точкови блокади и шест успешни атаки.

В следващия кръг Марица отново гостува в Русия, този път на Динамо. Мачът е на 23 януари от 18:00 б.в. в московския Дворец спорта Динамо.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети