Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Марица, Левски, Славия и Берое на полуфинали за Купата на България

Спорт

Марица, Левски, Славия и Берое на полуфинали за Купата на България

Марица, Левски, Славия и Берое на полуфинали за Купата на България - Tribune.bg
Снимка:

Страхотна драма се получи в столичната зала „Васил Симов“, където волейболистките на Славия се поздравиха с успехи и отстраниха като гости ЦСКА

Отборите на Марица (Пловдив), Левски, Славия и Берое (Стара Загора) се класираха за финалната четворка в турнира за Купата на България при жените, след като записаха успехи в срещите си от четвъртфиналите на надпреварата.

Марица (Пловдив) започна защитата си на трофея с категоричен успех над Перун (Варна). Петкратните носителки на Купа България се класираха за полуфиналите след победа с 3:0 (25:8, 25:6, 25:7), изкована след едва 51 минути в зала „Колодрума“.Огромната разлика в класите на двата отбора бе очевидна от началото до края на срещата, а шампионките дадоха само 21 тточки на съперника.

Реализатор на мача стана Александра Миланова с 15 точки за победителките, следвана от съотборничката си Добрина Христоскова с 14, от които три аса и две блокади.

Страхотна драма се получи в столичната зала „Васил Симов“, където волейболистките на Славия се поздравиха с успехи и отстраниха като гости ЦСКА. Представителките на „белите“ надиграха „червените“ с 3:2 (19:25, 25:19, 28:30, 25:20, 15:11) и се класираха напред в спора за титлата, а домакините отпаднаха от надпреварата.

Тимът на Славия изоставаше с 1:2 гейма, но успя да покаже страхотна мотивация и хъс за пълен обрат. Гостенките спечелиха четвъртата част, а в тайбрека, след първоначално равенство до 7:7, взеха преднина и успяха да повалят съперника с 15:11.


Съставът на Левски записа тригеймова победа срещу Раковски (Димитровград), като надигра като гост съперника с 3:0 (25:17, 25:16, 25:18) в димитровградската зала "Младост". „Сините“ имаха водеща роля и през трите гейма и продължават на полуфинали след категоричен успех.

В последния мач от четвъртфиналите на турнира волейболистките на Берое (Стара Загора) се наложиха над Казанлък с 3:1 (25:17, 25:15, 24:26, 25:12) в зала "Багира" и също се класираха за полуфинали.

Двубоят продължи близо час и половина игра, като също имаше оспорваност. След като изоставаха с 0:2 гейма, младите представителки на „розите“ се разиграха и спечелиха третата част, като направиха мача доста интересен. В четвъртата част домакините не успяха да запазят възходящата си линия, а старозагорки показаха по-големия си опит, отново наложиха волята си и спечелиха крайната победа, а с това продължават напред.

Жребият за двубоите от финалната четворка ще се тегли на 16 март в офиса на БФВолейбол.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети