Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Марица надигра руския Уралочка и отбеляза и достоен завършек в Шампионската лига

Спорт

Марица надигра руския Уралочка и отбеляза и достоен завършек в Шампионската лига

Марица надигра руския Уралочка и отбеляза и достоен завършек в Шампионската лига - Tribune.bg
Снимка:

Над 4000 зрители в зала "Колодрума" наблюдаваха страхотната победа на родния тим

Над 4000 зрители създадоха уникална атмосфера в зала "Колодрума" за третата поредна победа на Марица (Пловдив) в група Е на Шампионската лига. Още един европейски гранд, руският Уралочка-НТМК (Екатеринбург), падна жертва на страхотния хъс на пловдивчанки, които успяха да го надвият с драматичното 3:2 (25:19, 21:25, 25:17, 22:25, 20:18) в последния си шести мач в групата. За съжаление, загубените два гейма оставиха момичетата на Иван Петков на третото място в крайното класиране с актив от три победи, девет точки и 13:13 гейма.

В другия мач от група Е днес, руският шампион Динамо (Москва) победи гостуващия френски шампион РК Кан (Кан) с 3:0 (25:22, 25:20, 25:22) и се класира за четвъртфиналите като първенец в групата с четири победи и 12 точки, оставяйки противника на втора позиция с три победи, девет точки и 12:12 гейма, но с малко по-добро точково съотношение от това на родните представителки. Уралочка остана на последното четвърто място с два успеха.


Първият гейм в "Колодрум"а бе равностоен до 10:10. С по-добра игра на своята блокада и с помощта на общо седем точки, отбелязани от Александра Миланова в гейма, Марица наложи надмощие, дръпна напред в резултата и затвори частта с ас на Дженифър Крос за 25:19. Вторият гейм бе доста по-драматичен. Кремена Каменова се развихри на сервис и в атака и домакините успяха да поведат със солидна разлика от шест точки. От другата страна на мрежата обаче заработи блокадата на Уралочка и гостенките не само успяха да заличат изоставането си, но взеха предимство и изравниха резултата след 25:21.

С много прецизна игра в третата част, Марица не остави никакви съмнения в превъзходството си. Емилия Димитрова бе най-настоятелна в нападение и наниза шест точки за категоричното 25:17. Христина Вучкова бе истинско страшилище за противника в началото на четвъртия гейм. С отлични изяви на блокада и на сервис, тя помогна на своите да поведат с цели седем точки разлика, които обаче се оказаха недостатъчни. Дойде ред на звездата на Уралочка и руския национален отбор Ксения Парубец да повършее на терена. Тя направи феноменалните 12 точки в гейма, за да се стигне до ново равенство в резултата след 25:22.

Вдъхновен от неуморната подкрепа от трибуните, българският тим влезе силно и в тайбрека. Със страхотна отборна игра пловдивчанки поеха контрол върху резултата и стигнаха до троен мачбол при 14:11, но и това не отказа рускините. С фантастични защити и от двете страни на мрежата, битката продължи дълбоко в добавеното време, като Уралочка спаси още три мачбола за Марица преди пловдивчанки да ликуват като победителки след 20:18.

Емилия Димитрова бе наградена като най-полезен играч (MVP) на мача. Топреализатор на срещата стана Ксения Парубец с 27 точки за гостенките. Най-резултатна за Марица бе Александра Миланова с 19 точки, следвана от Кремена Каменова и Емилия Димитрова с по 17. Миланова и Христина Вучкова се отличиха и с по пет точкови блокади.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети